Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Flink en STIVA gaan Gedragscode voor Alcoholbezorging invoeren

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 2 min
Flink en STIVA gaan Gedragscode voor Alcoholbezorging invoeren
Flitsbezorger Flink en STIVA, de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie, nemen het initatief om te komen tot een Gedragscode voor Alcoholbezorging. Daarnaast zullen zij ervaringen op het gebied van de naleving van de leeftijdsgrens 18+ voor alcohol uitwisselen. De samenwerking is de eerste tussen de flitsbezorger en de stichting. STIVA is al op veel fronten actief rond het thema verantwoorde alcoholconsumptie. Dit meldt STIVA op haar website.

De directeur van Flink Nederland, Robin Kiesler, geeft aan dat veel mensen via flitsbezorging hun boodschappen doen. “Dat willen wij op een verantwoorde manier doen. We hebben een duidelijke werkwijze, waarvan het belangrijk is dat die ook in de praktijk wordt nageleefd. Een duidelijke Gedragscode helpt ons daarbij.”

Flink werkt ook aan verbeteringen, zoals bewustzijn onder de bezorgers, het inzetten van mystery guests om te controleren op de naleving van het controleren op leeftijd bij bezorging en verbeteringen in de app.

STIVA-directeur Peter de Wolf: “Het drinken door minderjarigen is iets wat wij absoluut niet willen. Wij zijn verheugd dat Flink nu concrete stappen zet en aan de slag gaat met deze Gedragscode en het onderschrijven van onze Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken. Het is van groot belang dat er geen alcohol aan jongeren onder de 18 jaar wordt geleverd.”

Door: Nationale Horecagids

26 mei '23 (12:18)

Appèl en Markies Catering met nieuw cateringconcept op vakbeurs

Op de Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer presenteren Appèl en Markies Catering hun nieuwe cateringconcept Goodish. Goodish staat voor vers, snel en met een goede smaak. Of zoals de cateringorganisaties zelf in de slogan zeggen: ‘vers, snel and a very goooood taste’. Dit meldt Markies Catering.

25 mei '23 (12:16)

PURA GO neemt ambachtelijke kwark van STUARK op in assortiment

Bedrijfscateraar PURA GO neemt de ambachtelijke kwark in een knijpzak van STUARK op in het assortiment. Deze eiwitrijke ambachtelijke kwark is straks te verkrijgen op werkplekken waar PURA GO cateringdiensten verleent. Dit meldt Foodclicks.

25 mei '23 ( 9:15)

Ruim 6.000 horecawerkgevers moeten definitieve berekening NOW aanvragen

 Voor de aanvraag van een definitieve berekening van de laatste twee NOW-perioden, hebben 6.087 horecawerkgevers nog ruim een week de tijd. Op 2 jun is de deadline voor de aanvraag hiervan. Horecaondernemers worden door het UWV op de deadline gewezen en krijgen hulp aangeboden. Dit meldt Foodclicks.

24 mei '23 (15:54)

Aboutaleb wil bierfiets verbieden in Rotterdam

Als het aan burgemeester Ahmed Aboutaleb ligt, verdwijnt de bierfiets binnenkort uit het Rotterdamse straatbeeld. Het college zal binnenkort een voorstel doen aan de gemeenteraad om het voertuig in de ban te doen.

24 mei '23 (13:27)

Binnenkort kun je (legaal) bier Westvleteren in Nederlandse slijterijen kopen

De monniken van de Sint-Sixtusabdij in het Vlaamse Westvleteren, van het gelijknamige trappistenbier, verkopen binnenkort hun bier via Nederlandse slijterijen. Het gaat om de soorten Blond, 8 en 12. Daarmee wil de abdij de woekerprijzen van de illegaal op de Nederlandse markt gebrachte bieren een halt toeroepen.

24 mei '23 ( 8:43)

Gekweekt varkensvlees van Meatable nu 30 keer sneller dan echt varken

Kweekvleesbedrijf Meatable heeft zijn productieproces verbeterd. Daardoor duurt het nu nog acht dagen voordat het Delftse bedrijf van een enkele dierlijke cel varkensvlees heeft gemaakt. Eerder had het bedrijf daar drie weken voor nodig. En een varken voor vlees fokken duurt wel acht maanden, wat dus dertig keer langer is dan de tijd die Meatable nodig heeft.

23 mei '23 (12:39)

Koffiebranderij Mocca d’Or nieuwe partner van Gastronomisch Gilde

Koffiebranderij Mocca d’Or en het Gastronomisch Gilde slaan de handen ineen als partners. Het doel van het Gastronomisch Gilde om te verbinden, inspireren en ondersteunen wordt door Mocca gesteund. Zo hoog als de lat ligt in de Nederlandse gastronomie en de ambitie die het Gastronomisch Gilde hierin uitdraagt, zo hoog legt Mocca d’Or de lat in het roosteren en leveren van de beste koffies en bieden van kennis, keuze en inspiratie. Dat meldt Mocca d’Or.

23 mei '23 (10:01)

Heinz reist door het land met foodtruck

Voedselproducent Heinz is bezig met de landelijke campagne ‘Neem een break van vlees’. Tot 27 mei trekt Heinz door het land om neer te strijken op lokale markten, waar het de campagne onder de aandacht van de bezoekers brengt. Dat meldt Frituurwereld.

22 mei '23 (15:03)

Maaltijdbezorger in Heeswijk-Dinter zwaargewond na aanrijding

Zondagavond raakte een maaltijdbezorger zwaargewond na een aanrijding met een auto op de Hommelse Hoeve in Heeswijk-Dinter. De bezorger is buiten levensgevaar, meldt Brabants Dagblad.

17 mei '23 (15:58)

Cateringsector gaat voedselverspilling aanpakken

Hoeveel eten wordt er precies in Nederlandse bedrijfsrestaurants, zorginstellingen en schoolkantine verspild? Die vraag willen elf Nederlandse cateraars gaan beantwoorden via hun nieuwe project ‘Verspillingsvrije Catering’. De aangesloten partijen, elf cateraars en twee brancheverenigingen, kwamen op 9 mei samen om samen online het project af te trappen. Dat meldt Samen Tegen Voedselverspilling.