Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Hogeschool Saxion op zoek naar cateraar

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Hogeschool Saxion op zoek naar cateraar
Aankomende augustus loopt het contract met de huidige cateraar van Hogeschool Saxion in Enschede af. Daarom is de hogeschool op zoek naar een nieuwe cateraar voor de studentenkantines. Om een geschikte kandidaat te vinden heeft het opleidingsinstituut een wenslijst opgesteld. Deze is opgesteld door The Food Office uit Baarn. Dit meldt Out of Home Shops.

De academie uit Enschede zoekt een cateraar voor een aantal locaties van de school. Het gaat om kantines met restaurants waar studenten en medewerkers gebruik van maken. Momenteel heeft Saxion een contract lopen met cateraar Appèl, maar deze loopt op 23 augustus af. De eigenaar van The Food Office, Pieter van de Graaf, geeft aan dat de school te maken heeft met Europese aanbestedingswetgeving en daarom niet zelf op zoek gaat naar een nieuwe cateraar. Die moet gevonden worden via een aanbestedingstraject. The Food Office is een bedrijf dat bedrijven en instanties waar voeding en drinken een tweede prioriteit hebben in de organisatie ondersteunt.

Exploitatie

In Saxion worden zowel de AH to go-vestigingen als de kantines en restaurants beheerd door cateraar Appèl. Het gaat om de locaties in Enschede en Deventer. Het contract tussen de beide partijen loopt over een aantal maanden af. Dat betreft het cateringcontract. Het franchisecontract dat zij hebben gesloten loopt tot het einde van het jaar. Naast het bekijken van nieuwe cateraars wordt ook een contractevaluatie gedaan om de mogelijkheid voor een contractverlenging met Appèl te bepalen. Het is de bedoeling dat de to go-winkels onder het beheer blijven van de cateraar. Op welke manier en met welke formule is nog niet duidelijk. Daarnaar is The Food Office onderzoek aan het doen.

Duurzaamheid

De terugkerende thema’s in het voedselaanbod van de onderwijsinstelling zijn duurzaamheid en vitaliteit. Van de Graaf geeft aan dat scholen steeds vaker de verantwoordelijkheid nemen om hun studenten een gezond en divers voedselaanbod te verschaffen. “Dat doe je niet door ze vol te stoppen met chocoladerepen en frikandellen”, zegt Van de Graaf. Daarnaast geeft hij aan dat er ook vanuit de studenten een grotere vraag is naar gezonde voeding. “Maar nog niet bij iedereen.” Daarom wil de eigenaar van The Food Office dat de cateraar niet alleen rekening houdt met de wensen van de consumenten, maar ook met de verschillende geloofsovertuigingen, allergieën en diëten. Van de Graaf zegt dat er een grote diversiteit is onder de studenten van Saxion. Die moet de cateraar tegemoet komen volgens hem.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.

06 juni '23 (11:56)

Thuisbezorgd en Healthy Fridge starten samenwerking voor alternatief bedrijfskantines

Thuisbezorgd en Healthy Fridge denken dat de bedrijfscatering beter kan worden ingericht. Daarom starten zij een partnership om een alternatief te bieden voor traditionele bedrijfscatering. Voor veel bedrijven is het door hybride werken niet meer rendabel om een bemande kantine te hebben. Daarom biedt de bestelsite met de Healthy Fridge een onbemand alternatief die elk moment beschikbaar is. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (16:08)

Haringseizoen ruim een week uitgesteld naar 22 juni

Het begin van het haringseizoen wordt verplaatst van 14 juni naar 22 juni, zo heeft de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging maandag besloten. Reden hiervoor is dat de haring later dan verwacht het benodigde vetpercentage heeft bereikt. Dit komt volgens het Nederlands Visbureau mogelijk doordat de watertemperatuur dit jaar aanmerkelijk lager is dan gebruikelijk.

05 juni '23 (14:45)

InstockMarket zet verder in op duurzaamheid met nieuw Food Rescue Center

InstockMarket schaalt verder op. De duurzame horecagroothandel opent de deuren van een nieuw Food Rescue Center. De burgemeester van Diemen, Erik Boog, knipte vorige week het lintje door om het bedrijf officieel te openen. Dat meldt InstockMarket.

02 juni '23 (13:13)

Runderkamp Catering weer aan de slag voor FC Volendam

Het vorige seizoen waren de werkzaamheden van Runderkamp Catering bij FC Volendam stopgezet. Het komende seizoen gaan zij deze samenwerking weer aan. Runderkamp gaat de volledige catering verzorgen in alle lounges van de voetbalclub, meldt FC Volendam.

01 juni '23 ( 9:38)

Motie aangenomen voor vlees in de provinciekantine Gelderland

De Gelderse Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarin wordt gevraagd altijd een vleesmaaltijd in de kantine van het provinciehuis beschikbaar te hebben. De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering ingediend door Marjolein Faber van de PVV.

01 juni '23 ( 9:06)

Investering van 1 miljoen in Mama’s Maaltijden voor samenwerking XXL Nutrition

Met de investering van 1 miljoen euro - de grootste investering van het televisieprogramma Dragon's Den - van Dragon Pieter Schoen is het mogelijk gemaakt voor Mama’s Maaltijden om een exclusieve samenwerking aan te gaan met XXL Nutrition, de marktleider in de Benelux als het gaat om sportsupplementen. Zo is Mama’s Maaltijden samen met XXL gestart met het merk Fitmeals. Fitmeals biedt gezonde, voedzame en smaakvolle maaltijden voor sporters én mensen welke een gezonde leefstijl ambiëren. Een segment wat nog totaal niet goed werd bediend in de retail. Dit meldt Mama's Maaltijden.

31 mei '23 (10:17)

Eerste Dunkin’ drive-through opent langs A28

Wegrestaurant Hajé en Dunkin’ Donuts hebben in samenwerking met elkaar de eerste Dunkin’ drive-through geopend. Deze is sinds afgelopen weekend in gebruik. Het betreft de Hajé langs de A28 ter hoogte van Nunspeet. Dat meldt Frituurwereld.