Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hogeschool Saxion op zoek naar cateraar

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Hogeschool Saxion op zoek naar cateraar
Aankomende augustus loopt het contract met de huidige cateraar van Hogeschool Saxion in Enschede af. Daarom is de hogeschool op zoek naar een nieuwe cateraar voor de studentenkantines. Om een geschikte kandidaat te vinden heeft het opleidingsinstituut een wenslijst opgesteld. Deze is opgesteld door The Food Office uit Baarn. Dit meldt Out of Home Shops.

De academie uit Enschede zoekt een cateraar voor een aantal locaties van de school. Het gaat om kantines met restaurants waar studenten en medewerkers gebruik van maken. Momenteel heeft Saxion een contract lopen met cateraar Appèl, maar deze loopt op 23 augustus af. De eigenaar van The Food Office, Pieter van de Graaf, geeft aan dat de school te maken heeft met Europese aanbestedingswetgeving en daarom niet zelf op zoek gaat naar een nieuwe cateraar. Die moet gevonden worden via een aanbestedingstraject. The Food Office is een bedrijf dat bedrijven en instanties waar voeding en drinken een tweede prioriteit hebben in de organisatie ondersteunt.

Exploitatie

In Saxion worden zowel de AH to go-vestigingen als de kantines en restaurants beheerd door cateraar Appèl. Het gaat om de locaties in Enschede en Deventer. Het contract tussen de beide partijen loopt over een aantal maanden af. Dat betreft het cateringcontract. Het franchisecontract dat zij hebben gesloten loopt tot het einde van het jaar. Naast het bekijken van nieuwe cateraars wordt ook een contractevaluatie gedaan om de mogelijkheid voor een contractverlenging met Appèl te bepalen. Het is de bedoeling dat de to go-winkels onder het beheer blijven van de cateraar. Op welke manier en met welke formule is nog niet duidelijk. Daarnaar is The Food Office onderzoek aan het doen.

Duurzaamheid

De terugkerende thema’s in het voedselaanbod van de onderwijsinstelling zijn duurzaamheid en vitaliteit. Van de Graaf geeft aan dat scholen steeds vaker de verantwoordelijkheid nemen om hun studenten een gezond en divers voedselaanbod te verschaffen. “Dat doe je niet door ze vol te stoppen met chocoladerepen en frikandellen”, zegt Van de Graaf. Daarnaast geeft hij aan dat er ook vanuit de studenten een grotere vraag is naar gezonde voeding. “Maar nog niet bij iedereen.” Daarom wil de eigenaar van The Food Office dat de cateraar niet alleen rekening houdt met de wensen van de consumenten, maar ook met de verschillende geloofsovertuigingen, allergieën en diëten. Van de Graaf zegt dat er een grote diversiteit is onder de studenten van Saxion. Die moet de cateraar tegemoet komen volgens hem.

Door: Nationale Horecagids

28 mei '24 (11:35)

Catering test 123

test test

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.