Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Ramzy Group opent healthy fastfoodpoints op stations

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Op de Amsterdamse metrostations Weesperplein en Burgemeester de Vlugtlaan is het binnenkort mogelijk voor reizigers om gezonde maaltijden bij healthy fastfoodpoint op te halen en mee te nemen. Ramez Ramzy is de initiatiefnemer van het concept. Hij is een horeca- en vastgoedondernemer met Amsterdamse roots. Dit meldt Foodclicks.

Met dit nieuwe horecaconcept wil Ramzy samen met de gemeente Amsterdam de reizigers een gezonder voedselaanbod bieden. Het concept zal met een pilot getest worden. Als deze pilot succesvol blijkt te zijn, zullen er meer healthy fastfoodpoints op andere stations in Amsterdam geopend worden.

Metrostations zijn goede locaties om mensen aan te sporen gezonder te eten. Het zijn drukke locaties waar veel mensen komen. De fastfoodpoints kunnen zowel bemand als onbemand zijn. Daarom wordt tijdens de pilot het healthy fastfoodpoint op het Weesperplein een bemande locatie en is de locatie op de Burgemeester de Vlugtlaan een onbemande vending machine.

Centralisatie van productie

Duurzaamheid is een belangrijk aspect van de strategie van de Ramzy Group. Daarom werken zij op dit moment aan de centralisering van de productie. Dit moet worden gedaan in de skylounge van het Ruby-Emma hotel. Daar kunnen leveranciers hun producten afleveren. Omdat het gevestigd is buiten de binnenstad, hoeven de grote vrachtwagens niet door het centrum te rijden. Om de bereide producten bij de 30 vondernemingen van Ramez te krijgen worden elektrische wagentjes ingezet. Daarmee wordt het milieu gespaard en veroorzaakt het minder overlast in de Amsterdamse binnenstad.

Oplossing personeelstekort

Het gebruik van een centrale keuken kent meer voordelen dat alleen de bovenstaande. Het is een goede oplossing voor het personeelstekort dat heerst in de horeca. Doordat de producten op één plek bereid worden, is een stuk minder personeel nodig. Daarnaast ervaren die volgens Lucas Barsoum, medeaandeelhouder van de healthy fastfoodpoints, minder werkdruk.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (13:13)

Runderkamp Catering weer aan de slag voor FC Volendam

Het vorige seizoen waren de werkzaamheden van Runderkamp Catering bij FC Volendam stopgezet. Het komende seizoen gaan zij deze samenwerking weer aan. Runderkamp gaat de volledige catering verzorgen in alle lounges van de voetbalclub, meldt FC Volendam.

01 juni '23 ( 9:38)

Motie aangenomen voor vlees in de provinciekantine Gelderland

De Gelderse Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarin wordt gevraagd altijd een vleesmaaltijd in de kantine van het provinciehuis beschikbaar te hebben. De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering ingediend door Marjolein Faber van de PVV.

01 juni '23 ( 9:06)

Investering van 1 miljoen in Mama’s Maaltijden voor samenwerking XXL Nutrition

Met de investering van 1 miljoen euro - de grootste investering van het televisieprogramma Dragon's Den - van Dragon Pieter Schoen is het mogelijk gemaakt voor Mama’s Maaltijden om een exclusieve samenwerking aan te gaan met XXL Nutrition, de marktleider in de Benelux als het gaat om sportsupplementen. Zo is Mama’s Maaltijden samen met XXL gestart met het merk Fitmeals. Fitmeals biedt gezonde, voedzame en smaakvolle maaltijden voor sporters én mensen welke een gezonde leefstijl ambiëren. Een segment wat nog totaal niet goed werd bediend in de retail. Dit meldt Mama's Maaltijden.

31 mei '23 (10:17)

Eerste Dunkin’ drive-through opent langs A28

Wegrestaurant Hajé en Dunkin’ Donuts hebben in samenwerking met elkaar de eerste Dunkin’ drive-through geopend. Deze is sinds afgelopen weekend in gebruik. Het betreft de Hajé langs de A28 ter hoogte van Nunspeet. Dat meldt Frituurwereld.

30 mei '23 (12:54)

Eerste circulaire stokerij Bad Batch start in Utrecht

Deze week werd de eerste circulaire distilleerderij Bad Batch in De Meern in Utrecht geopend. Hier wordt de nadruk gelegd op het destilleren van grondstoffen die anders weggegooid of verspild zouden worden. Dit wordt ook wel ‘Re-spirit’ genoemd. Ook wil de stokerij een broedplaats worden voor lokale stokers, meldt de CaféKrant.

26 mei '23 (12:18)

Appèl en Markies Catering met nieuw cateringconcept op vakbeurs

Op de Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer presenteren Appèl en Markies Catering hun nieuwe cateringconcept Goodish. Goodish staat voor vers, snel en met een goede smaak. Of zoals de cateringorganisaties zelf in de slogan zeggen: ‘vers, snel and a very goooood taste’. Dit meldt Markies Catering.

25 mei '23 (12:16)

PURA GO neemt ambachtelijke kwark van STUARK op in assortiment

Bedrijfscateraar PURA GO neemt de ambachtelijke kwark in een knijpzak van STUARK op in het assortiment. Deze eiwitrijke ambachtelijke kwark is straks te verkrijgen op werkplekken waar PURA GO cateringdiensten verleent. Dit meldt Foodclicks.

25 mei '23 ( 9:15)

Ruim 6.000 horecawerkgevers moeten definitieve berekening NOW aanvragen

 Voor de aanvraag van een definitieve berekening van de laatste twee NOW-perioden, hebben 6.087 horecawerkgevers nog ruim een week de tijd. Op 2 jun is de deadline voor de aanvraag hiervan. Horecaondernemers worden door het UWV op de deadline gewezen en krijgen hulp aangeboden. Dit meldt Foodclicks.

24 mei '23 (15:54)

Aboutaleb wil bierfiets verbieden in Rotterdam

Als het aan burgemeester Ahmed Aboutaleb ligt, verdwijnt de bierfiets binnenkort uit het Rotterdamse straatbeeld. Het college zal binnenkort een voorstel doen aan de gemeenteraad om het voertuig in de ban te doen.

24 mei '23 (13:27)

Binnenkort kun je (legaal) bier Westvleteren in Nederlandse slijterijen kopen

De monniken van de Sint-Sixtusabdij in het Vlaamse Westvleteren, van het gelijknamige trappistenbier, verkopen binnenkort hun bier via Nederlandse slijterijen. Het gaat om de soorten Blond, 8 en 12. Daarmee wil de abdij de woekerprijzen van de illegaal op de Nederlandse markt gebrachte bieren een halt toeroepen.