Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Sligro komt met horecaoplossingen: QR-bestellen en tafel reserveren

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Sligro komt met horecaoplossingen: QR-bestellen en tafel reserveren
De Sligro wil een bijdrage leveren aan de problemen waarmee de horeca kampt. Zo lanceert het daarom twee horecaoplossingen: QR-bestellen en Tafel reserveren. Door de stijgende kosten en het personeelstekort is de marge voor veel horecaondernemingen onder druk komen te staan. De Sligro wil het hiermee de ondernemers vergemakkelijken om een rendabele horecazaak te runnen. Dit meldt Foodclicks.

De Sligro wil met de nieuwe methodes de ondernemers niet alleen helpen met het runnen van een rendabel bedrijf. Daarnaast kunnen zij door hun schaalgrootte kortingen bedingen. Het QR-bestellen met partner Jamezz maakt het mogelijk om gasten sneller te bedienen en er meer bestellingen kunnen worden gedaan, zonder dat dit een impact heeft op de service of de beleving van de gasten. Door de gasten de bestelling zelf te laten maken scheelt dit personeel en wordt de service nog steeds geleverd bij het serveren van het eten en drinken. Daarnaast is hiermee te voorkomen dat gasten lang moeten wachten voordat hun bestelling wordt opgenomen.

Tafel reserveren

Via Tafel reserveren met partner Guestplan kunnen gasten online een tafel reserveren of wijzigen. Zo kunnen fouten in de boeking voorkomen worden en worden er geen dubbele reserveringen geplaatst. Tevens heeft de ondernemer altijd inzicht in de boekingen en tafelbezetting, waardoor die het personeel gericht kan aansturen. De CEO van Guestplan, Bas van ’t Wout, zegt hierover dat ‘horecagelegenheden zo optimale tafelbezetting bereiken en efficiënter werken’.

Partnerships via Sligro

Naast deze oplossingen voor de horeca kunnen ondernemers in de horecasector met korting partnerships afsluiten via Sligro. De Sligro heeft voor verschillende kwesties in de sector partners geselecteerd, ‘zodat de ondernemer kan doen waar hij het beste in is: gasten blij maken in de zaak’.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.

06 juni '23 (11:56)

Thuisbezorgd en Healthy Fridge starten samenwerking voor alternatief bedrijfskantines

Thuisbezorgd en Healthy Fridge denken dat de bedrijfscatering beter kan worden ingericht. Daarom starten zij een partnership om een alternatief te bieden voor traditionele bedrijfscatering. Voor veel bedrijven is het door hybride werken niet meer rendabel om een bemande kantine te hebben. Daarom biedt de bestelsite met de Healthy Fridge een onbemand alternatief die elk moment beschikbaar is. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (16:08)

Haringseizoen ruim een week uitgesteld naar 22 juni

Het begin van het haringseizoen wordt verplaatst van 14 juni naar 22 juni, zo heeft de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging maandag besloten. Reden hiervoor is dat de haring later dan verwacht het benodigde vetpercentage heeft bereikt. Dit komt volgens het Nederlands Visbureau mogelijk doordat de watertemperatuur dit jaar aanmerkelijk lager is dan gebruikelijk.

05 juni '23 (14:45)

InstockMarket zet verder in op duurzaamheid met nieuw Food Rescue Center

InstockMarket schaalt verder op. De duurzame horecagroothandel opent de deuren van een nieuw Food Rescue Center. De burgemeester van Diemen, Erik Boog, knipte vorige week het lintje door om het bedrijf officieel te openen. Dat meldt InstockMarket.

02 juni '23 (13:13)

Runderkamp Catering weer aan de slag voor FC Volendam

Het vorige seizoen waren de werkzaamheden van Runderkamp Catering bij FC Volendam stopgezet. Het komende seizoen gaan zij deze samenwerking weer aan. Runderkamp gaat de volledige catering verzorgen in alle lounges van de voetbalclub, meldt FC Volendam.

01 juni '23 ( 9:38)

Motie aangenomen voor vlees in de provinciekantine Gelderland

De Gelderse Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarin wordt gevraagd altijd een vleesmaaltijd in de kantine van het provinciehuis beschikbaar te hebben. De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering ingediend door Marjolein Faber van de PVV.

01 juni '23 ( 9:06)

Investering van 1 miljoen in Mama’s Maaltijden voor samenwerking XXL Nutrition

Met de investering van 1 miljoen euro - de grootste investering van het televisieprogramma Dragon's Den - van Dragon Pieter Schoen is het mogelijk gemaakt voor Mama’s Maaltijden om een exclusieve samenwerking aan te gaan met XXL Nutrition, de marktleider in de Benelux als het gaat om sportsupplementen. Zo is Mama’s Maaltijden samen met XXL gestart met het merk Fitmeals. Fitmeals biedt gezonde, voedzame en smaakvolle maaltijden voor sporters én mensen welke een gezonde leefstijl ambiëren. Een segment wat nog totaal niet goed werd bediend in de retail. Dit meldt Mama's Maaltijden.

31 mei '23 (10:17)

Eerste Dunkin’ drive-through opent langs A28

Wegrestaurant Hajé en Dunkin’ Donuts hebben in samenwerking met elkaar de eerste Dunkin’ drive-through geopend. Deze is sinds afgelopen weekend in gebruik. Het betreft de Hajé langs de A28 ter hoogte van Nunspeet. Dat meldt Frituurwereld.