Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Maaltijdboxenbedrijf De Krat overgenomen door supermarkt- app Crisp

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Maaltijdboxenbedrijf De Krat overgenomen door supermarkt- app Crisp
De supermarkt-app Crisp en maaltijdboxenbedrijf De Krat gaan vanaf nu samen verder. De Krat wordt overgenomen door de Crisp. Hierdoor kan Crisp haar klanten een groter aanbod van gemaksopties bieden, laat het bedrijf weten. Daarnaast kan Crisp haar klanten nu een compleet aanbod geven van verse, seizoensgebonden en lokale producten. Dit meldt Foodclicks.

Mede-oprichter van Crisp Eric Klaassen zegt over de overname dat zij hiermee ‘het aanbod van een volwaardige supermarkt met een flexibel maaltijd-abonnement kunnen combineren’. Zo kunnen klanten voor al hun boodschappen op één plek terecht. Maar het gaat bij de onderneming vooral over de manier waarop de producten worden verbouwd: “Het is vooral een prachtig voorbeeld van lokaal ondernemerschap en een product dat het waard is om beschikbaar te maken voor veel meer mensen.”

Lokale en duurzame producten

De Krat was in 2010 de eerste die maaltijdboxen ging aanbieden in Nederland. In 2015 ontving het bedrijf een B Corp certificering en naar eigen zeggen is het een winstgevende onderneming geweest. Zowel De Krat als Crisp richten zich op het aanbieden van duurzame en lokale producten. Daarvoor werken zij veel samen met Nederlandse boeren. De directeur van De Krat, Tessa Vinker, geeft aan dat consumenten meer behoefte hebben aan lokale en duurzame producten. Het bedrijf wil een aanbod leveren van gezond en gevarieerd eten dat uit de buurt komt. “Na gesprekken met Crisp zagen wij de gedeelde filosofie en een perfecte match. Daarom was het een logische kruisbestuiving”, vervolgt Vinker.

De oprichter van Crisp, Tom Peeters, zegt dat zij precies voor ogen hebben wat voor onderneming zij willen worden. Hij geeft aan dat zij dit zelf doen, maar soms ook bedrijven tegenkomen waarvan zij denken dat het een versterking kan bieden voor Crisp. De overnames zijn niet nodig volgens hem en hij stelt dat groei uit hunzelf komt. “Maar als we partijen tegenkomen die ons daarbij kunnen helpen, dan kijken we daarnaar.”

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.

06 juni '23 (11:56)

Thuisbezorgd en Healthy Fridge starten samenwerking voor alternatief bedrijfskantines

Thuisbezorgd en Healthy Fridge denken dat de bedrijfscatering beter kan worden ingericht. Daarom starten zij een partnership om een alternatief te bieden voor traditionele bedrijfscatering. Voor veel bedrijven is het door hybride werken niet meer rendabel om een bemande kantine te hebben. Daarom biedt de bestelsite met de Healthy Fridge een onbemand alternatief die elk moment beschikbaar is. Dat meldt Out of Home Shops.

05 juni '23 (16:08)

Haringseizoen ruim een week uitgesteld naar 22 juni

Het begin van het haringseizoen wordt verplaatst van 14 juni naar 22 juni, zo heeft de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging maandag besloten. Reden hiervoor is dat de haring later dan verwacht het benodigde vetpercentage heeft bereikt. Dit komt volgens het Nederlands Visbureau mogelijk doordat de watertemperatuur dit jaar aanmerkelijk lager is dan gebruikelijk.

05 juni '23 (14:45)

InstockMarket zet verder in op duurzaamheid met nieuw Food Rescue Center

InstockMarket schaalt verder op. De duurzame horecagroothandel opent de deuren van een nieuw Food Rescue Center. De burgemeester van Diemen, Erik Boog, knipte vorige week het lintje door om het bedrijf officieel te openen. Dat meldt InstockMarket.

02 juni '23 (13:13)

Runderkamp Catering weer aan de slag voor FC Volendam

Het vorige seizoen waren de werkzaamheden van Runderkamp Catering bij FC Volendam stopgezet. Het komende seizoen gaan zij deze samenwerking weer aan. Runderkamp gaat de volledige catering verzorgen in alle lounges van de voetbalclub, meldt FC Volendam.

01 juni '23 ( 9:38)

Motie aangenomen voor vlees in de provinciekantine Gelderland

De Gelderse Provinciale Staten hebben een motie aangenomen waarin wordt gevraagd altijd een vleesmaaltijd in de kantine van het provinciehuis beschikbaar te hebben. De motie werd woensdag tijdens de Statenvergadering ingediend door Marjolein Faber van de PVV.

01 juni '23 ( 9:06)

Investering van 1 miljoen in Mama’s Maaltijden voor samenwerking XXL Nutrition

Met de investering van 1 miljoen euro - de grootste investering van het televisieprogramma Dragon's Den - van Dragon Pieter Schoen is het mogelijk gemaakt voor Mama’s Maaltijden om een exclusieve samenwerking aan te gaan met XXL Nutrition, de marktleider in de Benelux als het gaat om sportsupplementen. Zo is Mama’s Maaltijden samen met XXL gestart met het merk Fitmeals. Fitmeals biedt gezonde, voedzame en smaakvolle maaltijden voor sporters én mensen welke een gezonde leefstijl ambiëren. Een segment wat nog totaal niet goed werd bediend in de retail. Dit meldt Mama's Maaltijden.

31 mei '23 (10:17)

Eerste Dunkin’ drive-through opent langs A28

Wegrestaurant Hajé en Dunkin’ Donuts hebben in samenwerking met elkaar de eerste Dunkin’ drive-through geopend. Deze is sinds afgelopen weekend in gebruik. Het betreft de Hajé langs de A28 ter hoogte van Nunspeet. Dat meldt Frituurwereld.