Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hutten blijft catering voor Prinses Maximá Centrum verzorgen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Hutten blijft catering voor Prinses Maximá Centrum verzorgen
Het Prinses Maximá Centrum voor kinderoncologie en cateraar Hutten hebben hun samenwerking verlengd. Met de verlening gaat Hutten ook de komende jaren de catering doen voor het centrum. De directeur Care & Cure bij Hutten, Jan Loeff, stelt dat het de missie van Hutten is om een toegevoegde waarde te bieden aan de kinderen in het centrum en hen een zo aangenaam mogelijk verblijf wil verschaffen. Dit meldt Hutten.

In 2018 opende het Prinses Maximá Centrum haar deuren. Op dat moment was de kinderoncologische zorg in Nederland geconcentreerd. Dat betekent dat sommige kinderen soms langdurig met hun ouders in het centrum verblijven. Directeur Care & Cure van Hutten, Jan Loeff, zegt: “In die tijd moeten ze kunnen rekenen op voeding die aansluit bij hun behandeling en behoeften. Hutten werkt daarom nauw samen met kinderoncologen, diëtisten en voedingswetenschappers.”

Binnen het Prinses Maximá Centrum verschaft Hutten de catering voor kinderen die kort of langdurig opgenomen zijn en die dagbehandeling ondergaan en voor hun ouders en verzorgers. Daarbij richt Hutten zich volledig op de voedingsbehoeftes en -wensen van de kinderen. Zo bieden zij op zes momenten op de dag kleine gerechten aan door zelf naar het kind te gaan met de Kanjerkar. Dan kan het kind ter plekke kiezen wat hij of zij wil eten.

Blij met verlenging samenwerking

Niet alleen Hutten, maar ook het Prinses Maximá Centrum is blij met de verlenging van hun samenwerking. de Manager Facilitair Bedrijf bij het Maximá Centrum, Claudia Alflen, geeft aan dat zij blij zijn dat ze hun partnership met Hutten kunnen voortzetten. Daarbij voegt ze toe dat uit marktonderzoek is gebleken dat de voedingsvisie van Hutten niet alleen vernieuwend is, maar ook duurzaam en onderzoekend.

Veel eiwitten en energierijk eten

Het is enorm belangrijk voor het herstel van de kinderen die kampen met gewichtsverlies en/of slechte voedingstoestand dat zij voldoende eiwitten en energie binnenkrijgen. Daarnaast zijn smaakvolle eiwit- en energierijke producten een belangrijk onderdeel van de Kanjerkar. In het restaurant wordt hetzelfde aanbod geleverd, maar men heeft hier ook extra opties. Deze worden a-la-carte besteld en geserveerd.

Speciale website over voeding

Bij kinderen die kanker hebben komen vaak veel complicaties kijken omtrent voeding. Een verminderde eetlust, een vol gevoel of misselijkheid en braken zijn voorkomende symptomen. Het kan zijn dat deze lang aanhouden tijdens de behandeling. “Om de voedingszorg bij kinderen met kanker tijdens en na de behandeling te verbeteren, heeft het Prinses Maximá Centrum samen met het Wereld Kanker Onderzoek Fonds een speciale website gelanceerd om te adviseren, begeleiden en inspireren bij een gezonde leefstijl. Hutten ontwikkelt de recepten voor deze website”, zegt Jan Loeff.

Door: Nationale Horecagids

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.