Met 40.000 vierkante meter is Hanos-locatie in Maastricht straks de grootste in Nederland

Op 21 maart gaat de Hanos een nieuwe vestiging openen in Maastricht. Het wordt de grootste vestiging van de Hanos, met een oppervlakte van 40.000 vierkante meter. Dat heeft directeur Kim Hollands van Hanos Maastricht laten weten. Dit meldt Foodclicks.

Het moet een internationale vestiging worden voor de markt in Nederland, Duitsland en België. Dit gaf de directeur Kim Hollands aan tijdens de preview die foodprofessionals konden krijgen in juli 2022. De reden om een internationale vestiging in Maastricht te openen heeft volgens Hollands te maken met de ligging van de stad. “Bovendien staat HANOS culinair gezien hoog aangeschreven en dat willen we straks ook waar maken”, voegt ze toe.

In de Hanos-vestiging komen meer dan 100.000 artikelen te liggen. In vergelijking met de vestiging in Delft, wat ook geen kleine vestiging is, heeft de locatie in Maastricht alsnog 30.000 artikelen meer. Veel van deze producten zullen georiënteerd zijn op de vraag vanuit Duitsland en België. Naar verwachting wordt driekwart van de omzet gegenereerd door de 32 laaddocs van de locatie.

Visafdeling van 370 vierkante meter

Daarnaast wil de Hanos in Maastricht afhalen stimuleren. Dit willen zij doen door gesprekken specialisten op de vestiging en het aanbod. De visafdeling in Maastricht gaat een oppervlakte krijgen van 370 vierkante meter. De dichtstbijzijnde locatie in Valkenburg heeft een visafdeling van 60 vierkante meter. Naast de omvang is ook het aanbod een groter in Maastricht, waar het 300 visvariaties aanbiedt tegenover de 30 vissoorten bij de Hanos in Valkenburg.

Door: Nationale Horecagids