Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Met 40.000 vierkante meter is Hanos-locatie in Maastricht straks de grootste in Nederland

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Met 40.000 vierkante meter is Hanos-locatie in Maastricht straks de grootste in Nederland
Op 21 maart gaat de Hanos een nieuwe vestiging openen in Maastricht. Het wordt de grootste vestiging van de Hanos, met een oppervlakte van 40.000 vierkante meter. Dat heeft directeur Kim Hollands van Hanos Maastricht laten weten. Dit meldt Foodclicks.

Het moet een internationale vestiging worden voor de markt in Nederland, Duitsland en België. Dit gaf de directeur Kim Hollands aan tijdens de preview die foodprofessionals konden krijgen in juli 2022. De reden om een internationale vestiging in Maastricht te openen heeft volgens Hollands te maken met de ligging van de stad. “Bovendien staat HANOS culinair gezien hoog aangeschreven en dat willen we straks ook waar maken”, voegt ze toe.

In de Hanos-vestiging komen meer dan 100.000 artikelen te liggen. In vergelijking met de vestiging in Delft, wat ook geen kleine vestiging is, heeft de locatie in Maastricht alsnog 30.000 artikelen meer. Veel van deze producten zullen georiënteerd zijn op de vraag vanuit Duitsland en België. Naar verwachting wordt driekwart van de omzet gegenereerd door de 32 laaddocs van de locatie.

Visafdeling van 370 vierkante meter

Daarnaast wil de Hanos in Maastricht afhalen stimuleren. Dit willen zij doen door gesprekken specialisten op de vestiging en het aanbod. De visafdeling in Maastricht gaat een oppervlakte krijgen van 370 vierkante meter. De dichtstbijzijnde locatie in Valkenburg heeft een visafdeling van 60 vierkante meter. Naast de omvang is ook het aanbod een groter in Maastricht, waar het 300 visvariaties aanbiedt tegenover de 30 vissoorten bij de Hanos in Valkenburg.

Door: Nationale Horecagids

28 mei '24 (11:35)

Catering test 123

test test

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.