Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Pensioenfonds Horeca & Catering maakt administratie klaar voor nieuw stelsel

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Pensioenfonds Horeca & Catering maakt administratie klaar voor nieuw stelsel
Pensioenfonds Horeca & Catering (PH&C) kiest voor haar deelnemersadministratie voor de moderne pensioensoftware van IG&H, genaamd AllVida. Deze wordt voor de huidige én de nieuwe regeling ingezet. Als eerste stap wordt de huidige Defined Benefit (DB) regeling komende jaar overgezet naar AllVida. Hierna kan PH&C op ieder gewenst moment invaren naar de nieuwe pensioenregeling, waardoor PH&C ruim op tijd klaar is voor de gestelde invoerdatum. Beide partijen ondertekenden daarvoor een overeenkomst. Dit meldt IG&H.

Bij PH&C zijn in totaal ruim 1.3 miljoen deelnemers en 40.000 werkgevers aangesloten en het beheerd vermogen bedraagt ongeveer 13 miljard euro. In 2019 is PH&C al begonnen met de digitalisering en modernisering van de totale uitvoeringsketen. Doel hiervan is lage kosten en hoogwaardige klantbediening te bieden, ook richting de toekomst. Daartoe zijn stapsgewijs oude legacy IT-systemen vervangen door toekomstbestendige en veilige technologie. In 2020 is de werkgeveradministratie vernieuwd die sindsdien solide en performant in productie draait. De afgelopen periode zijn de website, portalen en klantbediening vernieuwd. Voor beide stappen is de combinatie gebruikt van AllVida pensioensoftware en lowcode technologie van Outsystems en Microsoft.

Deelnemersadministratie

Nu is de deelnemersadministratie aan de beurt. Na een zorgvuldige vergelijking en gedegen analyse heeft PH&C gekozen voor de pensioensoftware van IG&H voor de vervanging van dit onderdeel dat de kern vormt van de bedrijfsvoering.

Paul Braams, algemeen directeur Pensioenfonds Horeca & Catering:“PH&C heeft haar eigen uitvoering in huis met als doel hoge kwaliteit tegen lage kosten te bieden voor haar deelnemers en werkgevers, met een klantbediening die digitaal én persoonlijk is. Onze gekozen IT-strategie gebaseerd op cloudtechnologie maakt dit mogelijk, nu en in de toekomst. We willen aanpasbaarheid tegen lage kosten om flexibel en snel mee te kunnen bewegen in het veranderende pensioenlandschap. Het moderne technologieplatform van IG&H, Outsystems en Microsoft maakt dat mogelijk en heeft zich bewezen in de Nederlandse pensioenpraktijk."

Door: Nationale Horecagids

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.