Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nederlanders bestellen vaker veganistisch bij Thuisbezorgd

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Nederlanders bestellen vaker veganistisch bij Thuisbezorgd
De afgelopen twee jaar zag Thuisbezorgd een stijging van een kwart in het aantal vegan bestelling op hun website. Hoewel vegan bestellingen maar een klein deel uitmaken van het totaal aantal maaltijden, is de verwachting van Thuisbezorgd dat dit aandeel gaat toenemen. Dit meldt Foodclicks.

De conclusies zijn getrokken uit een eigen onderzoek van Thuisbezorgd, naar aanleiding van een onderzoek onder 1000 Nederlanders. Daaruit is gebleken dat een derde van de Nederlanders aangeeft meer of volledig vegan te willen eten.

Het is niet onbekend dat de vegetarische markt in Nederland groeit, maar in verhouding tot de vlees- en viseters is het nog een relatief klein gedeelte van het totaal. Er komen steeds meer initiatieven om dierlijke producten te laten staan, zoals Veganuary en de Week Zonder Vlees en deze hebben een positief effect op de overgang van dierlijke naar plantaardige producten, ook wel de eiwittransitie genoemd. Maatschappelijke discussies zoals het klimaat, duurzaamheid en vervuiling spelen een rol in het maken van de keuzes. De meeste mensen die vegetarisch of veganistisch eten noemen eigen gezondheid en dierenwelzijn als belangrijkste factoren. Ook klimaatverandering is een invloed op de dieetkeuze van mensen.

Inzetten op gezondheid en milieu

De conclusie van Thuisbezorgd is dat Nederlanders bewuster kiezen wanneer zij een bestelling plaatsen. Dat doen zij op basis van hun eigen gezondheid en het milieu. Plantaardige diëten worden steeds populairder, stelt de maaltijdbezorgservice. Niet alleen Thuisbezorgd, maar ook restaurants zetten al een tijdje in op deze trends met plantaardige menu’s of zelfs vegetarische kaarten.

Plantaardige gerechten toegankelijker

In het onderzoek van Thuisbezorgd onder 1000 Nederlanders geeft een grote meerderheid aan dat zij dit jaar goede voornemens hebben. Voor 30 procent van hen betekent dit vegetarisch eten en meer dan een achtste begint zelfs aan een volledig plantaardig dieet. Plantaardig eten is in trek, met nieuwe initiatieven zoals de Veganuary. Dit is een initiatief om mensen te stimuleren veganistisch te eten. Thuisbezorgd steunt dit initiatief elk jaar en wil mensen ondersteunen die moeite hebben om een veganistisch dieet te onderhouden. Uit de praktijk blijkt dat 10 procent van de Nederlanders halverwege januari zijn goede voornemens al opgeeft. Daarom wil het de keuze voor veganistisch eten toegankelijker maken.

Door: Nationale Horecagids

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.