Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sligro Food Group neemt Metro-activiteiten in België definitief over

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Sligro Food Group neemt Metro-activiteiten in België definitief over
De verwachting was er al, maar nu is het definitief: de rechtbank in Antwerpen heeft de gerechtsmandatarissen gemachtigd het grootste deel van de Metro-activiteiten in België aan Sligro Food Group te verkopen. Dit is gebeurd voor een bedrag van 47 miljoen euro. Dit meldt Foodclicks.

Na het besluit van de rechtbank kan de Sligro Food Group nu officieel de negen groothandels van Metro overnemen. Daarnaast wordt de medewerkers van de vestiging in Antwerpen een functie aangeboden bij de Sligro-ISPC in Antwerpen. Ook de medewerkers van de vestiging in Evergem gaan over naar de horecagroothandel Van Zon.

Bijna 50 miljoen

Sligro Food Group legt voor de vestigingen in totaal 47 miljoen euro neer. Dit is wel minder dan de 55 miljoen euro die aanvankelijk gedacht werd. Voor deze 47 miljoen nemen ze ook het vastgoed van de locatie in Luik over. De voorraad en aanwezige kasmiddelen worden op de dag voor de overdracht geïnventariseerd. Wel moet de transactie nog goedkeuring krijgen van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). De BMA is al betrokken geweest bij het traject van de gerechtelijk reorganisatie, dus wordt er niet verwacht dat hier belemmeringen door ontstaan.

Integratie- en supportorganisatie

De verwachting voor de overname is dat deze plaats zal vinden in het begin van januari. De overgenomen activiteiten zullen worden opgenomen in een entiteit die is opgericht voor de transactie, Sligro MFS Belgium NV. Om de overdracht goed te laten verlopen is een integratie- en supportorganisatie opgetuigd. Deze bestaat uit de hoofdkantoor-collega’s van Metro, ervaren collega’s van de Sligro Food Group en een aantal specialistische adviseurs. Willem-Jan Strijbosch (commercieel en operationeel) en Jeroen Kanters (financieel en operationeel) zullen de leiding nemen van deze organisatie. Beide hebben zij veel ervaring binnen de Sligro Food Group.

Goed voor 300 miljoen euro omzet

De oud-Metro vestigingen realiseerden voor de overname een omzet van 300 miljoen euro op jaarbasis. De verwachting is dat de overname zal snijden in de omzet. Daarentegen verwacht Sligro dat dit op langere termijn weer terug op niveau zal zijn. Koen Slippens, CEO van de Sligro Food Group, zegt: “Wij zijn blij met deze overname in de Belgische foodservicemarkt. Hiermee realiseren wij onze doelstelling om ook in België te komen tot een landelijk netwerk van zelfbedienings- en bezorggroothandels voor foodprofessionals. De afgelopen jaren hebben wij de organisatiestructuur, onze teams en logistieke en IT-infrastructuur in België voorbereid op deze situatie. Wij hebben er ongelooflijk veel zin in om dat nu te kunnen gaan invullen”.

Door: Nationale Horecagids

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.