Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Al meer dan 1 miljoen euro groeigeld opgehaald door saladebar SLA via Broccoli

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Al meer dan 1 miljoen euro groeigeld opgehaald door saladebar SLA via Broccoli
De biologische saladebar SLA is op zoek naar investeerders. Het bedrijf heeft grootste ambities; SLA wil in meerdere steden actief worden en op den duur ook uitbreiden naar het buitenland. Daar willen ze een plek veroveren in de duurzame bedrijfscatering. Dit hopen zij te kunnen realiseren door een sharefunding actie op het platform Broccoli. Na vijf dagen hebben zij al ruim een miljoen van de 1,5 miljoen op weten te halen. Dit meldt de Ondernemer.

Twintig extra restaurants. Dat is de ambitie die eigenaren Jop van de Graaf en Nina Pierson van SLA hebben. Maar daar is geld voor nodig. Daar leek sharefundingplatform Broccoli hen het meest geschikt voor. “In Nederland is er ruimte voor 35 SLA-vestigingen. Momenteel zijn er dertien filialen en we gaan volgend jaar een vestiging openen in Leiden en Delft”, zegt Hans Bruning, die de dagelijkse leiding heeft over SLA. Zijn komst heeft de visie van het bedrijf aangescherpt om een grotere doelgroep aan te spreken.

Niet alleen voor hipsters

Tegenwoordig is plant-based koken geen niche meer. Het merk staat dan ook voor gezond en duurzaam eten. Dit spreekt een bredere doelgroep aan. “Gelukkig hoeven we steeds minder mensen te overtuigen. Je ziet in een land als Amerika hoe daar dezelfde diensten groeien”.

In 2013 startten Van de Graaf en Pierson hun eerste SLA bar in Amsterdam. Deze werd snel erg populair en ondertussen zijn er dertien saladebars in de Randstad. De kracht van SLA zit hem in het in zee gaan met franchisenemers, stelt Bruning. “We geloven in de kracht van lokaal ondernemerschap. In Haarlem hebben wij de vestiging overgedragen aan een franchisenemer en we zijn nu in gesprek met een paar anderen. Het doel is om ook buiten de Randstad SLA saladebars te openen. Zo kijken we nu bijvoorbeeld naar Apeldoorn”.

Gemeentes gelijkgestemd

Voor het openen van een nieuwe vestiging heeft SLA niet de criteria die alle horecaondernemers hebben. “Voor tussen de 100.000 en 200.000 euro kunnen we een winkel opzetten. Wij zitten voornamelijk aan de randen van stadscentra en buiten horecaconcentratiegebieden. We kunnen volstaan met het huren van een winkelpand, waar vaak lagere huren gelden. Gemeentes zoals die van Leiden zijn ons vaak goedgezind. Omdat wij geen alcoholische dranken schenken en op tijd sluiten veroorzaken wij geen problemen. Daarnaast sluit de missie van gezond eten vaak aan bij die van de gemeentes”.

Door: Nationale Horecagids

28 mei '24 (11:35)

Catering test 123

test test

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.