Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Mazzeltje uit onverwachte hoek geeft boost aan Brabantse startup

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Mazzeltje uit onverwachte hoek geeft boost aan Brabantse startup
Soms heb je als nieuwe onderneming een mazzeltje nodig om een goede groei te kunnen maken. Dit is ook het geval voor de Brabantse startup Silver Ocean Seltzer. Het bedrijf produceert en verkoopt alcoholisch bruiswater met verschillende fruitsmaakjes. Langzaam aan begint het bedrijf zich ook internationaal te oriënteren. Dit meldt de Ondernemer. 

Het idee van de Silver Ocean Seltzer begon als een losstaand drankje. Tot het bedrijf vorig jaar bericht kreeg uit Oostenrijk. Daar gebruikt men het drankje als mixer voor Aperol Spritz. En dat is waar de focus nu naartoe is gegaan. Als mixer is het drankje binnen een jaar meer dan 100.000 keer verkocht. Voor komend jaar willen de jonge ondernemers het doel verhogen naar 250.000.

Uitbreiding naar internationale markt

Door met een busje door het land te toeren brachten de ondernemers hun drankje onder de aandacht van horecaondernemingen en studentenverenigingen. Het bedrijf kreeg hierdoor wel orders, maar zag dat Nederlanders toch vaak neigen naar hun traditionele biertje of wijntje.

In de tussentijd kreeg het bedrijf een voorstel van een Nederlandse ondernemer een doosje mee te nemen naar een dorpje in Oostenrijk. De ondernemer had er vastgoed en connecties in de horeca. Daar bleek dat het drankje erg geschikt was om te mixen met Aperol.

Nieuwe aanpak

Aangezien het drankje in eerste instantie als losstaand drankje werd verkocht, is de strategie van de onderneming ondertussen aangepast. “We hebben het drankje opnieuw geïntroduceerd. Dit deden wij door gericht te werk te gaan. We hebben gezocht naar horecazaken met een mooie en onderscheidende uitstraling, het liefst ook met een groot terras”. Deze aanpak heeft aangeslagen. Een restaurant in Maastricht, waar de Seltzer op de kaart staat, heeft in vier maanden tijd 3.500 flesjes verkocht.

Door: Nationale Horecagids

28 mei '24 (11:35)

Catering test 123

test test

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.