Haringbon ontwikkeld in Enkhuizen om lokale horeca te stimuleren

Om het lokaal winkelen te stimuleren is in de “Haringstad" Enkhuizen door de horeca en de middenstand de zogenaamde Haringbon ontwikkeld. De bon, met een waarde van 10, 15 of 25 euro, is te krijgen bij de plaatselijke VVV en Primera. De Haringbon kan gebruikt worden bij meer dan veertig horecaondernemingen. Dit meldt het Noordhollands Dagblad.

 

Het doel van de Haringbon is om lokaal winkelen te stimuleren, zo benadrukken de initiatiefnemers van het idee. De verkopers van de bonnen ontvangen daarom ook geen provisie en de ondernemers die deelnemen hoeven ook geen provisie af te staan. Op deze manier “Kan Enkhuizen een leuke winkelstad blijven”, aldus de initiatiefnemers. Om te zien welke horecagelegenheden deelnemen kan men kijken op www.haringbon.nl

Extra dagen geopend

Om ervoor te zorgen dat iedereen tijdens deze drukke dagen zijn inkopen kan doen voor de feestdagen, zijn winkels een paar dagen extra open. De data zijn zondag 11 en 18 december. Op 3 december staat de stad tevens in het teken van de "Pieteninvasie" en ook is er op 10 december een ‘winterfair’ in de Westerstraat en in een deel van de Vijzelstraat.

Door: Nationale Horecagids