Sap- en smoothieflessen van innocent voortaan met statiegeld

De sap- en smoothieflessen van innocent  maken voortaan deel uit van het Nederlandse statiegeldsysteem. Het merk heeft dat na veel campagne voeren eindelijk voor elkaar gekregen. De flesjes van innocent waren al recyclebaar, maar nu hoopt het bedrijf dat er nog meer flessen gerecycled worden. Dat meldt innocent. 

Frisdrank en water hadden al een statiegeldverplichting. Sappen en smoothies werden nog uitgesloten van de verplichting. Volgens innocent was daar geen goede reden voor en daarom startte het bedrijf in 2021 een petitie om de sap- en smoothieflessen in het statiegeldsysteem te krijgen.

Waarde van afval 

Alle flessen van innocent boven de 100 ml kunnen vanaf vandaag worden ingeleverd bij elke statiegeldmachine in Nederland. In de komende weken krijgen de flessen ook een statiegeldlogo op het etiket. Het bedrijf hoopt consumenten met het statiegeld bewust te maken van de waarde die afval heeft. Andere bedrijven worden ook door innocent aangemoedigd om ook statiegeld te gaan heffen op sap- en smoothieflessen.

Door: Nationale Horecagids / Femke van Arendonk