Normal_food-waste-zero-waste-shopping-in-supermarket-2021-08-27-19-35-13-utc

Het grote nieuwe kantoor bij Utrecht Centraal Station heeft gekozen voor een samenwerking met circulair bedrijfscateraar The Farm Kitchen. Central Park, zoals de kantorenlocatie heet, heeft duurzaamheidsambities die perfect aansluiten bij de ambities van de cateraar die werkt met gezonde en lokale producten. Dit meldt Utrecht.nieuws.nl. 

In het tweede kwartaal van 2023 komt er in Central Park een restaurant van zo’n 500 m2. Dit komt op de begane grond en zal ook een terras hebben. Op de elfde verdieping komt er bij het inpandige stadspark waarschijnlijk dit jaar nog een koffiebar.

Perfecte match

Volgens de initiatiefnemer van Central Park is een goed en gezond horecaconcept onmisbaar in een pand dat niet alleen voorop loopt op de klimaatdoelstellingen van Parijs, maar ook actief aandacht heeft voor het welzijn van werknemers. “Het concept van The Farm Kitchen is een perfecte match.”

Regeneratieve landbouw

The Farm Kitchen werkt met seizoensgebonden, biologische en plantaardige ingrediënten. Het promoten van regeneratieve landbouw staat bij het bedrijf centraal. Gewassen worden daarbij op zo’n manier verbouwd dat de grond verrijkt en de biodiversiteit groeit. De circulair bedrijfscateraar werkt samen met lokale boeren en kan daardoor kortere ketens, minder CO2-uitstoot en minder voedselverspilling realiseren.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky