Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Jumbo WK-reclame met de Toppers is volgens marketingdeskundigen 'heel dom'

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Jumbo WK reclame met de Toppers is volgens marketingdeskundigen 'heel dom'
Marketingdeskundigen noemen de reclamespot van Jumbo voor het WK voetbal in Qatar met dansende bouwvakkers en de zangformatie De Toppers "buitengewoon ongelukkig" en "heel dom". "Negatieve aandacht is wel het laatste wat Jumbo kan gebruiken", zegt Paul Moers bijvoorbeeld. De supermarktkenner verwijst daarbij naar Jumbo-baas Frits van Eerd die recentelijk tijdelijk in de cel zat en een stap terug deed bij de super omdat hij verdachte is in een witwaszaak.

In de commercial van Jumbo zijn een stel polonaise lopende bouwvakkers te zien. Dat ligt gevoelig want het toernooi in Qatar is juist omstreden vanwege de slechte werkomstandigheden voor de arbeidsmigranten die de stadions moesten maken.

Moers vindt dat de makers van de spot "zich hebben verslapen" en noemt het "onbegrijpelijk" dat Jumbo de commercial heeft goedgekeurd. Positieve aandacht is volgens hem momenteel juist heel belangrijk voor de super.

Hossende fans 

Sportmarketeer Frank van den Wall Bake spreekt van een "slordige fout" en benadrukt dat het helemaal niet nodig was om bouwvakkers in de reclame te betrekken. "Hossende fans in een café" had volgens hem volstaan en de boodschap veel beter overgebracht.

We staan achter Oranje 

Beide heren zijn verdeeld over hoe de supermarktbranche zich in het algemeen opstelt ten opzichte van het WK. Moers vindt het "schijnheilig" dat onder meer Jumbo en Albert Heijn onlangs benadrukten niets met het toernooi in Qatar te maken te hebben, maar wel met een campagne achter Oranje willen gaan staan.

Van den Wall Bake kan dat laatste wel begrijpen. Hij geeft aan dat de mannen van het Nederlandse elftal hard hebben gewerkt om het WK te halen en er ook niets aan kunnen doen dat het toernooi in Qatar is. Hij wijst er ook op dat WK-campagnes doorgaans heel belangrijk zijn voor supermarkten. Vandaar dat hij denkt dat Lidl, die eerder verklaarde dit keer geen grote WK-reclamecampagne te voeren, nog wel eens spijt kan krijgen van die beslissing.

Door: ANP 

28 mei '24 (11:35)

Catering test 123

test test

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.