Van kind in slagersfamilie naar maker van veganistische shoarma en döner

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Sam Ragab groeide op in een slagersfamilie en at een halve kilo vlees per dag. Samen met zijn vader had hij een groothandel en leverde hij shoarma aan de horeca. Totdat Ragab tot inkeer kwam: hij wilde geen dode dieren meer op zijn bord én hij wilde er ook geen geld meer aan verdienen. Dit meldt Rijnmond.

Tegenwoordig maakt de ondernemer vegan shoarma en döner. Zijn vrouw leerde hem de wereld van veganisme kennen en hij werd vegan. Dit strookte echter niet met het familiebedrijf dat hij samen met zijn vader runde. Doordat het voor Ragab geen optie was om nog wel dode dieren te verkopen, verkocht hij samen met zijn vader de slagerij.

Ontwikkeling

Daarna begon hij met het maken van plantaardige shoarma en döner. Later kwamen daar ook kipstukjes, hamburgers en kaas bij: alles plantaardig. Het duurde twee jaar voordat de vleesvervangers ontwikkelt waren. Sinds 2019 zit zijn bedrijf Bay Leaf in BlueCity. Op deze plek zitten veel startende bedrijven in de circulaire - oftewel duurzame - economie.

Kwaliteit

Ragab ziet dat de kwaliteit van vleesvervangers in de supermarkt stijgt, maar ziet dit nog niet terug in nachtzaken. Inmiddels heeft hij zijn vegan döner en shoarma bij Het Nieuwe Café in Rotterdam neergelegd. Het is zo populair, dat mensen speciaal daarvoor naar het café gaan.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer