Er worden niet-dierlijke eiwitbronnen geproduceerd in Zeeland
28 september 2022 om 18:59
< 1 min lezen

Er worden niet-dierlijke eiwitbronnen geproduceerd in Zeeland

Begin oktober begint voedseltechnologiebedrijf Enough met het produceren van niet-dierlijke eiwitten in een fabriek in het Zeeuwse Sad van Gent. Het wordt een van de grootste productielocaties voor duurzame eiwitbronnen ter wereld. De horeca kan niet-dierlijke eiwitten ook gebruiken. Dit meldt Outofhome Shops.

De bouw van de fabriek heeft een jaar geduurd. Het is 15.000 vierkante meter groot en zal in eerste instantie beginnen met de productie van 10.000 ton eiwitten. De bedoeling is dat het zal groeien tot 60.000 ton in 2027.

Grondstoffen uit naastgelegen fabriek

De grondstoffen komen van de fabriek van Cargill, een product van voedselingrediënten. Deze fabriek ligt naar de fabriek van Enough. Hierdoor is er sprake van een efficiënte aanvoer en worden de zero-waste voordelen ondersteund.

Duurzame eiwitbronnen

Jim Laird, ceo van Enough, geeft aan dat het doel van het bedrijf is om duurzame, niet-dierlijke eiwitbronnen te laten groeien in overeenstemming met de behoeften vanuit de markt.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

Relevante artikelen

Alles van catering
    • Catering

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26
    • Catering

    Horeca koelkast: wat is het en hoe kies je de beste?

    6 oktober 2025 om 11:09

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland