Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Just Eat Takeaway, moederbedrijf Thuisbezorgd, sterkste stijger op beurs

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Just Eat Takeaway, moederbedrijf Thuisbezorgd, sterkste stijger op beurs
Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway was dinsdag de sterkste stijger in de leidende index op Beursplein 5. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl schoot omhoog na een handelsupdate. Daarin sprak het AEX-fonds de verwachting uit van een positief resultaat in de tweede helft van dit jaar.

Just Eat Takeaway voerde de Amsterdamse AEX-index aan met een winst van 11,7 procent. Het bedrijf zei in de update al langer in te zetten op het verhogen van de inkomsten per bestelling, terwijl het ook minder geld kwijt wil zijn aan bezorgingen. Ook overheadkosten en investeringen zullen lager uitvallen. Dat zal zorgen voor een positief resultaat, waar eerder op een licht negatieve marge werd gerekend.

Just Eat Takeaway

Mede door de koerssprong van Just Eat Takeaway sloot de AEX met een winst van 0,4 procent op 642,72 punten. Olie- en gasconcern Shell stond ook in de kopgroep met een winst van 1,9 procent, geholpen door de hogere olie- en gasprijzen. Een vat Amerikaanse olie werd 2,2 procent duurder op 78,42 dollar. Brentolie klom 2,4 procent tot 86,10 dollar per vat. De prijs voor een megawattuur gas op de Amsterdamse gasbeurs noteerde bijna 19 procent hoger, op 207 euro.

Europese gasprijs

De Europese gasprijs schoot omhoog na berichten dat Moskou mogelijk sancties instelt tegen het Oekraïense Naftogaz. Daardoor zouden gasleveringen via Oekraïne geraakt kunnen worden. Eerder zorgden lekkages van de pijpleidingen Nord Stream 1 en 2, die via de Oostzee van Rusland naar Duitsland lopen, al voor prijsdruk. De lekken zijn mogelijk het gevolg van sabotage. De Zweedse nationale seismologische dienst zei eerder via meetstations in Zweden en Denemarken krachtige onderzeese ontploffingen te hebben gemeten in dezelfde gebieden waar lekkages zijn aan de gaspijpleidingen. Kiev wijst Moskou aan als schuldige.

Verlies AkzoNobel 

Verffabrikant AkzoNobel verloor 1,1 procent. Het concern waarschuwde dat economische onzekerheden zwaar op de winst drukken. De MidKap won 0,2 procent tot 854,66 punten. De aandelenbeurzen in Frankfurt en Parijs wonnen tot 0,7 procent. De beurs in Londen zakte 0,6 procent.

Historische dieptepunt

Het Britse pond veerde wat op na het historische dieptepunt van maandag. De val van de Britse munt begon nadat de begrotingsplannen van de nieuwe regering bekend waren geworden, waarbij fikse belastingverlagingen gepaard gaan met miljardenuitgaven. Maandag kwamen geluiden naar buiten dat de Bank of England ingrepen overweegt. De euro was 0,9619 dollar waard, tegenover 0,9620 dollar een dag eerder.

Door: ANP

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.