Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Damrak: maaltijdbezorger Just Eat Takeaway sloot de rij met min 1 procent

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Damrak: maaltijdbezorger Just Eat Takeaway sloot de rij met min 1 procent
Philips behoorde dinsdag tot de sterkste stijgers op het Damrak. Het zorgtechnologieconcern had de wind in de zeilen dankzij een koopadvies van de Franse bank Société Générale. Beleggers deden het verder rustig aan na het recente sterke herstel. Daarnaast wordt gewacht op het Amerikaanse inflatiecijfer, dat later op de dag bekend wordt gemaakt.

Economen verwachten dat de stijging van het algemene prijspeil in de Verenigde Staten in augustus enige afkoeling laat zien ten opzichte van een maand eerder. Dat komt vooral door een daling van de benzineprijzen. Als blijkt dat de inflatie een piek heeft bereikt, zou de Federal Reserve mogelijk de rente minder agressief hoeven te verhogen.

Ochtendhandel

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent in de plus op 697,49 punten. De MidKap klom ook 0,1 procent, tot 955,94 punten. De beurzen in Frankfurt en Londen daalden 0,1 procent. Parijs won 0,2 procent.

Just Eat Takeaway

Naast Philips (plus 1,5 procent) stond chipbedrijf ASMI in de kopgroep van de AEX, met een winst van 1,1 procent. Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway sloot de rij met een min van 1 procent.

Staking DelHaize

NN Group verloor 0,6 procent. De verzekeraar heeft overeenstemming bereikt met Generali over de verkoop van de voormalige MetLife pensioenactiviteiten in Polen. Ahold Delhaize daalde 0,5 procent. Volgens de Belgische zakenkrant De Tijd dreigt een staking bij Delhaize na het mislukken van het sociale overleg bij de Belgische supermarktketen.

Onward Medical

Bij de kleinere bedrijven werd Onward Medical bijna een derde meer waard. Het medisch technologiebedrijf heeft positieve resultaten behaald met het onderzoek naar het herstellen van de hand- en armfunctie na een dwarslaesie.

UBS won dik 1 procent in Zürich. De Zwitserse bank is van plan het dividend dit jaar met 10 procent te verhogen. Waarschijnlijk komt het financiële concern dat onder leiding staat van de Nederlander Ralph Hamers ook met een aandeleninkoopprogramma. De bank wil overtollig kapitaal teruggeven aan beleggers na het mislukken van de overname van het Amerikaanse Wealthfront.

Ocado zakt

In Londen zakte Ocado bijna 10 procent na publicatie van de kwartaalcijfers. De Britse onlinesupermarkt waarschuwde daarbij voor een lagere jaaromzet doordat consumenten voorzichtiger zijn geworden met hun uitgaven door de hoge inflatie.

De euro was 1,0139 dollar waard, tegen 1,0128 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie klom 0,2 procent in prijs tot 87,99 dollar per vat. Brentolie kostte 0,1 procent meer op 94,11 dollar per vat.

Door: ANP

28 mei '24 (11:35)

Catering test 123

test test

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.