Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Heineken eindigt lager op beurs door zorgen om de huidige energiecrisis

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Heineken eindigt lager op beurs door zorgen om de huidige energiecrisis
Heineken was donderdag de grote verliezer bij de hoofdfondsen op de Amsterdamse aandelenbeurs. De aandelen van de bierbrouwer werden 3,3 procent minder waard. Beleggers maken zich zorgen over de invloed van de energiecrisis op brouwers en makers van andere drankjes. Ook Europese branchegenoten als Unibrew, AB InBev, Carlsberg en Britvic verloren tot 3,6 procent.

Heineken zou daarnaast wel voortgang maken bij de overname van het Zuid-Afrikaanse drankenconcern Distell. Volgens de topman van Distell verlopen gesprekken met de Zuid-Afrikaanse overheid voorspoedig.

Techinvesteerder omhoog

Techinvesteerder Prosus ging juist flink omhoog. Dat bedrijf profiteerde van een stevige koerswinst van het Chinese internet- en gamesbedrijf Tencent, waarin het een groot belang heeft, en dikte 6,4 procent aan. Uitbater van winkelcentra Unibail-Rodamco-Westfield steeg bijna 4 procent na de verkoop van een winkelcentrum in Californië.

Halfjaarresultaten

Bij de middelgrote bedrijven kreeg Alfen de handen van beleggers op elkaar na de halfjaarresultaten van de laadpalenmaker. Vooral de grote vraag naar laadinfrastructuur voor elektrische auto's leidde tot een veel hogere omzet. Het aandeel werd meer dan 10 procent duurder.

Bescheiden groei

De hoofdindex op Beursplein 5 sloot 0,6 procent hoger op 718,25 punten. De MidKap klom 0,9 procent tot 956,11 punten. De beurs in Londen won 0,2 procent en Parijs daalde 0,1 procent. De DAX in Frankfurt dikte 0,4 procent aan. De Duitse economie liet in het tweede kwartaal toch een bescheiden groei zien. Bij een eerder raming werd nog een stagnatie gemeld.

Olie- en gasconcern

Shell steeg 1,2 procent. Het olie- en gasconcern maakte bekend een langjarige overeenkomst te hebben getekend met Energy Transfer voor de afname van vloeibaar gemaakt aardgas van het lng-project Lake Charles in de Verenigde Staten.

De euro naderde gedurende de dag de grens van 1 dollar weer, maar kwam daar net niet aan. De Europese eenheidsmunt noteerde op 0,9963 dollar. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent minder op 94,31 dollar. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op 100,99 dollar per vat.

Door: ANP

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.