Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Shell Buttervliet heeft primeur: nieuw tapsysteem voor dranken Coca-Cola

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Shell Buttervliet heeft primeur: nieuw tapsysteem voor dranken Coca-Cola
Coca‑Cola in Nederland is gestart met een pilot van de nieuwe Compact Freestyle, een tapsysteem voor dranken waarbij consumenten hun eigen herbruikbare beker kunnen vullen. Daarnaast kunnen consumenten hun drankje personaliseren en kiezen uit 40 verschillende dranken en smaakcombinaties, waarvan de helft suikervrij. Dit compacte tapsysteem heeft de potentie om de milieudruk van verpakkingen te verlagen en de pilot is onderdeel van een bredere testfase in verschillende Europese landen. Dit nieuwe tapsysteem is ontwikkeld als uitbreiding van het iconische merk en portfolio van Coca‑Cola Freestyle. Dit meldt Coca-Cola.

Het Compact Freestyle tapsysteem is ontworpen voor kleinere locaties onderweg en op het werk. Deze 'drinks-on-demand'-innovatie sluit aan bij de ambitie van The Coca‑Cola Company dat tegen 2030 minimaal 25% van alle dranken worden verkocht in hervulbare verpakkingen of in drankendispensers met herbruikbare verpakking. Vanaf juli is de Compact Freestyle in Nederland te vinden bij tankstation Shell Buttervliet. Deze pilot loopt momenteel ook in Frankrijk, België, Groot-Brittannië en andere markten in Europa.

Verpakkingsafval terugdringen

De nieuwe pilot volgt op eerdere successen van Coca‑Cola in het verminderen van de verpakkingsvoetafdruk middels tapsystemen en verpakkingsvrije oplossingen, door het gebruik van bestaande Freestyle-machines over de hele wereld, en het testen van Fanta Orange, Sprite en Mezzo Mix geconcentreerde soda-siropen in Duitsland en Oostenrijk. Met deze pilot wordt er meer inzicht verkregen in oplossingen die een onderdeel kunnen vormen om het verpakkingsafval terug te dringen en de CO2-voetafdruk te verminderen.

“Dit innovatieve compacte tapsysteem is een belangrijke stap voorwaarts", aldus Jaap Wassink, VP & Country Director Coca‑Cola Europacific Partners Nederland. “Uit de bevindingen van onze voorlopige analyse blijkt dat de nieuwe Compact Freestyle per dosis een lagere CO2-uitstoot kan hebben dan traditionele verpakkingen. Dit is enorm bemoedigend, gezien het belang om actie te ondernemen op het gebied van duurzaamheid voor ons bedrijf, onze klanten en consumenten. Door consumenten te stimuleren om herbruikbare bekers of flessen te gebruiken, kunnen we optimale verpakkings- en uitstootreductie behalen."

Verduurzamen van verpakkingen

Coca‑Cola in Nederland werkt al lange tijd aan het verder verduurzamen van alle verpakkingen en het verminderen van het gebruik van nieuw plastic binnen de gehele keten. Zo worden sinds juni vorig jaar alle plastic flessen gemaakt van 100 procent gerecycled plastic. En introduceerde Coca‑Cola in 2020 de KeelClip omverpakking, waarmee minimalistisch karton het plastic om blikjes heen vervangt. Deze 'drinks-on-demand'-innovatie heeft ook het potentieel om bij te dragen aan het bereiken van de ambitieuze doelstelling van Coca‑Cola in Europa: een reductie van de uitstoot van broeikasgassen met 30 procent in 2030 (versus 2015) en de ambitie om in 2040 over de hele keten klimaatneutraal (Net Zero) te opereren.

Door: Nationale Horecagids

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.