Lage prijzen zijn een belangrijke factor bij het drinken van veel alcohol

De handhaving van de nieuwe Alcoholwet moet serieuzer worden aangepakt. Dat vindt Wim van Dalen van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid. Het is bewezen dat lage prijzen een belangrijke factor zijn bij veel drinken, daarom is het van belang dat hierop gecontroleerd wordt. Dit meldt NOS.

Om dit probleem te kunnen aanpakken, is het belangrijk dat de handhaving van de nieuwe Alcoholwet op orde is. Van Dalen geeft aan begrip ervoor te hebben dat de toezichthouder wellicht te weinig medewerkers heeft, maar in dat geval moeten de prioriteiten anders worden gesteld.

Handhaving

Degene die kijkt of de regels worden nageleefd, is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Naar eigen zeggen zouden ondernemers de grenzen opzoeken en creatief zijn. Daarnaast is het toezicht houden op en het handhaven van online verkoop lastig volgens een woordvoerder van NVWA.

Toch wordt het naar eigen zeggen serieus aangepakt. Zodra er een overtreding wordt geconstateerd, dan wordt daartegen opgetreden en wordt er een boete uitgedeeld.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer