Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vandaag ligt de focus op de resultaten van het moederbedrijf van Thuisbezorgd

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Vandaag ligt de focus op de resultaten van het moederbedrijf van Thuisbezorgd
Op de Amsterdamse aandelenbeurs gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar de resultaten van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl schrijft 3 miljard euro af op de boekwaarde van zijn Amerikaanse dochter Grubhub en lijdt daardoor flink verlies. Grubhub werd vorig jaar ingelijfd. Maar inmiddels denkt het bedrijf eraan om Grubhub weer te verkopen.

Ook AEX-bedrijf Wolters Kluwer opende de boeken. De dataleverancier boekte in de eerste zes maanden van het jaar meer omzet. Ook schroefde het concern zijn aandeleninkoopprogramma op tot 1 miljard euro.

Douwe Egberts

MidKapper JDE Peet's zag de omzet in de eerste jaarhelft met bijna 16 procent groeien dankzij prijsverhogingen door het koffieconcern. Volgens het moederbedrijf van Douwe Egberts waren de prijsstijgingen nodig gezien de "uitzonderlijke hoge kosteninflatie". Het concern verwacht dat de marktomstandigheden volatiel zullen blijven maar handhaafde zijn omzetverwachting voor het hele jaar.

Openingsindicatoren

De AEX-index op Beursplein 5 koerst op basis van de openingsindicatoren af op een licht lager begin. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine minnen te openen. Buiten het Damrak kwamen grote ondernemingen als Société Générale, Commerzbank, chipmaker Infineon, autofabrikant BMW en zorgtechnologieconcern Siemens Healthineers met cijfers.

De belangrijkste aandelenmarkten in Azië toonden woensdag overwegend wat herstel na de verliezen een dag eerder. De aandacht bleef uitgaan naar het bezoek van de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi aan Taiwan. China beschouwt Taiwan als een afvallige provincie en ziet het bezoek van de toppolitica als een enorme provocatie door de Amerikanen.

Oliemarkt

De chipbedrijven ASMI, Besi en ASML zullen mogelijk bewegen op de resultaten van de Amerikaanse chipproducent AMD. Het bedrijf presteerde afgelopen kwartaal beter dan analisten hadden verwacht, maar de verwachting voor het huidige kwartaal viel tegen.

Op de oliemarkt wordt uitgekeken naar de vergadering van oliekartel OPEC en bondgenoten die later op de dag wordt gehouden. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,1 procent tot 94,54 dollar en Brentolie werd ook 0,1 procent duurder, op 100,66 dollar. De euro was 1,0175 dollar waard, tegen 1,0209 dollar een dag eerder.

Door: ANP

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.