Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bierbrouwerij Heineken eindigde bij verliezers op Amsterdamse beurs

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Bierbrouwerij Heineken eindigde bij verliezers op Amsterdamse beurs
Heineken eindigde maandag na het openen van de boeken bij de verliezers op de beurs in Amsterdam. De bierbrouwer wist in de eerste jaarhelft volop te profiteren van het herstel van de coronacrisis. Maar het concern waarschuwde tegelijk voor aanhoudende onzekerheden rond de vooruitzichten. Andere bedrijven die de aandacht trokken op deze verder vrij rustige beursdag waren Just Eat Takeaway, Air France-KLM en Vivoryon.

Heineken sloot 0,4 procent lager. De brouwer verhoogde zijn prijzen om de gestegen kosten voor grondstoffen, energie en transport op te vangen en boekte meer winst. Voor dit jaar houdt Heineken daarbij vast aan zijn prognose van een bescheiden groei. Het bedrijf voorziet de rest van het jaar en een deel van volgend jaar evenwel nog prijsdruk. Tegenover de recent gedaalde prijzen voor bijvoorbeeld graan en aluminium staat een energieprijs die juist verder gestegen is.

Stemming terughoudend

De stemming op de Europese aandelenmarkten was verder terughoudend na de sterke beursmaand juli. De hoofdindex op Beursplein 5 ging 0,2 procent lager de handel uit op 728,18 punten. De MidKap zakte 1,1 procent tot 946,99 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs daalden tot 0,2 procent.

Just Eat Takeaway

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, die later deze week met cijfers komt, was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen met een winst van dik 8 procent. Onderaan eindigde verlichtingsbedrijf Signify. De onderneming zakte 5 procent na een koersval van bijna 12 procent op vrijdag.

In de MidKap ging Air France-KLM aan kop met een winst van ruim 5 procent. Analisten van de Britse bank HSBC schroefden hun advies op. Vrijdag won de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie al ruim 4 procent dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers.

Pharming

Pharming klom bijna 5 procent bij de kleinere bedrijven. De biotechnoloog meldde dat het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA een versnelde beoordeling zal geven voor het middel leniolisib voor de behandeling van APDS, een zeldzame aandoening aan het immuunsysteem. Branchegenoot Vivoryon werd ruim 17 procent hoger gezet dankzij positieve onderzoeksresultaten van het Duitse bedrijf.

Zalando

Elders in Europa was er onder meer nieuws rond Zalando. De kledingwebwinkel wil de overstap naar de Verenigde Staten maken. Dat meldde Business Insider op basis van ingewijden bij het van oorsprong Duitse bedrijf. Beleggers zetten het aandeel dik 1 procent lager in Frankfurt.

De euro was 1,0273 dollar waard, tegen 1,0196 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd ruim 5 procent goedkoper op 93,47 dollar. Brentolie kostte meer dan 4 procent minder op 99,73 dollar per vat.

Door: ANP

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.