Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Wat zijn de juiste schoenen om te dragen in de horecasector?

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Wat zijn de juiste schoenen om te dragen in de horecasector?
Het dragen van de juiste schoen is belangrijk, met name tijdens het werken. Onder veel horecapersoneel heerst de vraag welke schoenen het beste zijn om te dragen in de branche. Het antwoord is niet eenvoudig, want de een draagt graag sneaker en de ander liever veiligheidsschoenen. Bovendien: wie gaat het betalen? Dit meldt Misset Horeca.

Hoge leren werkschoenen

In de horecakeuken van Cusco in Uden draagt Teun Thomas altijd hoge leren werkschoenen van het merk Emma, type Ringo Xd S2. Deze hebben een stalen neus, zijn waterafstotend en anti-slip. De sous-chef geeft aan dat het voor hem belangrijk is dat zijn steunzolen er in passen, omdat hij anders snel last krijgt van zijn rug. Thomas' werkgever betaalt de schoenen.

Nike

Jamie van Heije is chef en eigenaar en draagt nooit iets anders dan Nikes. Al van jongs af aan wilde hij Nike Air Max hebben, maar deze waren veel te duur. Daarom werkte hij ervoor, door auto's te wassen en in tuinen te werken. Van Heije draagt inmiddels verschillende Nike schoenen tijdens het werken. Soms Air Jordan, andere keren Dunk of Structures. De chef maakt verschil tussen de schoenen die hij op het werk draagt en privé. De crew van Van Heije betaalt de schoenen zelf.

Shoes for crews

Als het aan Evelien van den Noort ligt, zijn de schoenen van Shoes for crews de beste optie. Ze heeft verschillende modellen hiervan, zoals de zwarte sneaker Revolution II met veters en de platte ballerina Reese. Voor Van den Noort is het belangrijk dat de schoenen lekker lopen, licht zijn en niet té duur.

Grispoort

Niek Haarman is sinds april eigenaar van partycentrum De Logtenberg in Wijhe. Hij loopt al 22 jaar rond in de horecabranche. Nu organiseert hij met zijn team bijna vijftien feesten en partijen per week en honderd bruiloften op jaarbasis. Hierdoor moet hij veel lopen en sjouwen. Tijdens zijn werk draagt hij altijd de lage schoenen van Grispoort. Deze hebben een stevige neus, zijn bestand tegen water, olie en vet en zijn slipvast. Haarman bespaart nooit op goede schoenen. Haarman's werknemers kopen de schoenen zelf.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.