Betere verkoop verwacht door inflatie, want consumenten lijken het te accepteren

De grote verkopers van consumentenproducten Danone en Reckitt Benckiser (RB) rekenen dit jaar op betere verkopen door de flink opgelopen inflatie. De algehele teneur van prijsstijgingen maakt het voor de bedrijven namelijk mogelijk om de prijzen van hun producten op te voeren.

Danone, dat ook het bedrijf is achter bijvoorbeeld Activia-yoghurt en Evian-water, merkt de laatste tijd ook een sterke vraag naar babyvoeding en flessenwater, zelfs nadat de prijzen hiervoor waren verhoogd. Tot nu toe lijkt de consument de prijsstijgingen dus te accepteren.

Omzetgroei 

Danone verwacht nu een vergelijkbare omzetgroei van 5 tot 6 procent voor dit jaar. Eerder ging het Franse bedrijf nog uit van 3 tot 5 procent groei. In de eerste helft van het jaar was volgens Danone al sprake van 7,4 procent groei.

Durex

Verzorgings- en schoonmaakmiddelenconcern RB is bekend van merken als Durex, Clearasil, Nurofen, Vanish, Dettol en Cillit Bang. Het Britse concern gaat uit van 5 tot 8 procent omzetgroei, waar dat eerder nog 1 tot 4 procent was. RB verwacht ook dat de marges omhoog zullen gaan.

Unilever

Eerder meldde Unilever al dat de hogere kosten voor ingrediënten voor het levensmiddelen- en verzorgingsproductenconcern weinig invloed hebben gehad op de resultaten in de eerste helft van dit jaar. Het bedrijf achter merken als Knorr, Ola en Dove verhoogde zelf eveneens de prijzen om die extra kosten op te vangen en verwacht dat te blijven doen.

Door: ANP