Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Moederbedrijf Thuisbezorgd nestelde zich vrijdag steviger op AEX-index

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Moederbedrijf Thuisbezorgd nestelde zich vrijdag steviger op AEX-index
De AEX-index op het Damrak wist zich vrijdag steviger boven de 700 punten te nestelen. Just Eat Takeaway, de eigenaar van de Thuisbezorgd.nl, werd 12 procent hoger gezet na een goed ontvangen handelsupdate van de Duitse concurrent Delivery Hero.

MidKapper Flow Traders (min 11 procent) ging daarentegen in de uitverkoop. De flitshandelaar zag de handelsinkomsten afgelopen kwartaal dalen ten opzichte van het eerste kwartaal, doordat er minder werd gehandeld door beleggers. Ook de winst nam flink af.

Grote renteverhoging ECB

Beleggers kauwen daarnaast nog na op de verrassend grote renteverhoging van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag. Ook verwerkten de markten tegenvallend nieuws uit de eurozone. De economische activiteit in het eurogebied liet in juli een onverwachte krimp zien, waarmee de kans op een recessie later dit jaar lijkt te zijn toegenomen.

Graadmeter boven 700 punten

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,6 procent hoger op 708,60 punten. De graadmeter wist donderdag voor het eerst sinds 8 juni weer boven de 700 punten te sluiten. De MidKap won 0,4 procent tot 929,48 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs klommen tot 0,4 procent.

Naast Just Eat Takeaway stond vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield in de kopgroep van de AEX met een winst van 3,7 procent. Verfconcern AkzoNobel steeg 1,9 procent dankzij een koopadvies door analisten van Jefferies. ASMI (plus 1,9 procent) zette de opmars voort. Het chipbedrijf won donderdag al 14 procent dankzij sterke kwartaalcijfers. ING was de grootste daler met een min van 1,6 procent.

Maaltijdbezorger

In Frankfurt steeg Delivery Hero 13 procent. De maaltijdbezorger verwacht dat het verlies dit jaar lager zal uitvallen dan eerder gedacht. Ceconomy kelderde 25 procent. Het Duitse moederbedrijf van elektronicaketens MediaMarkt en Saturn verlaagde zijn verwachtingen voor het gehele jaar. Door de hoge inflatie en de stijgende energiekosten is de stemming onder consumenten volgens het bedrijf sterk verslechterd in de afgelopen weken.

Deense bank

Danske Bank verloor 2,6 procent in Kopenhagen. De Deense bank stelt de uitkering van het dividend opnieuw uit in afwachting van de onderhandelingen tussen de Deense en Amerikaanse autoriteiten over een groot witwasschandaal waarbij de bank betrokken was. De bank hangt daardoor een miljardenboete boven het hoofd. In Parijs won TotalEnergies 0,2 procent. Het olie- en gasconcern gaat de benzineprijzen aan de Franse pompstations ook na de zomer verlagen om consumenten tegemoet te komen.

De euro was 1,0156 dollar waard, tegen 1,0195 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,7 procent minder op 95,63 dollar. Brentolie werd 0,5 procent goedkoper op 103,31 dollar per vat.

Door: ANP

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.