Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Just Eat Takeaway schiet omhoog op positief gestemde effectenbeurs Damrak

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Just Eat Takeaway schiet omhoog op positief gestemde effectenbeurs Damrak
De effectenbeurs op het Damrak is maandag met overwegend hogere koersen gesloten. De hoofdgraadmeter AEX sloot 1,4 procent hoger op 681,10 waarmee het herstel na de stevige opmars op vrijdag werd voortgezet. Beleggers schoven de zorgen over de hoge inflatie en een mogelijke recessie aan de kant en lijken erop te gokken dat de centrale banken terughoudend zullen zijn met verdere renteverhogingen om de economie niet al te veel af te remmen.

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway viel op bij de hoofdfondsen met een koerssprong van 8,4 procent. Beleggers reageerden opgelucht dat de Britse branchegenoot Deliveroo (plus 6,9 procent) vasthoudt aan zijn winstverwachting voor heel het jaar. Ook Shell deed het goed, met een plus van 2,7 procent. Het olie- en gasconcern profiteerde van een herstel van de olieprijzen. ASMI won ruim 1 procent. De chipmachinefabrikant koopt het Italiaanse siliciumbedrijf LPE, dat zich met zijn productiewerk richt op de snelgroeiende industrie voor elektrische voertuigen.

Verliezen waren klein

De dalers in de AEX waren op de vingers van één hand te tellen en de verliezen waren klein. De defensieve aandelen Unilever en AkzoNobel verloren een half procent. Bierbrouwer Heineken zakte 0,4 procent.

Begin van het cijferseizoen

Op de aandelenmarkten werd verder uitgekeken naar het begin van het cijferseizoen, later deze week, en naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag. De ECB zal dan naar verwachting voor het eerst in ruim tien jaar de rente verhogen. Ook wordt de politieke crisis in Italië scherp in de gaten gehouden.

De MidKap sloot 1,8 procent hoger op 904,89 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs klommen tot 0,9 procent.

Bij de Midkappers was technologiegroep TKH een van de weinige dalers, met een min van 1,3 procent. Dat had waarschijnlijk te maken met een adviesverlaging voor het aandeel.

Stakende piloten Scandinavische luchtvaartmaatschappij

SAS maakte een koerssprong van 20,9 procent. De stakende piloten van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij gaan maandag weer praten over hun looneisen. De piloten zijn al sinds 4 juli aan het staken en SAS heeft gezegd dat die actie het voortbestaan van de maatschappij bedreigt.

Een vat Amerikaanse olie kostte bij het slot van de handel 101,75 dollar, een stijging van 4,3 procent. Brent-olie werd 4,5 procent duurder op 105,75 dollar per vat. De euro was 1,0160 dollar waard, tegen 1,0094 dollar op vrijdag.

Door: ANP 

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.