Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuw analistenrapport zorgt voor harde daling Thuisbezorgd op beurs

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Nieuw analistenrapport zorgt voor harde daling Thuisbezorgd op beurs
Het aandeel Just Eat Takeaway is woensdag na opening van de beurzen opnieuw hard onderuitgegaan. Analisten van de bank Berenburg waren in een nieuw rapport erg pessimistisch over het moederbedrijf van Thuisbezorgd, dat al heel het jaar aan waarde verliest. De algehele stemming op de aandelenbeurs in Amsterdam en andere Europese handelsvloeren stond onder druk door de vrees voor een recessie.

Kenners van Berenberg verwachten dat Just Eat Takeaway in het Verenigd Koninkrijk nooit zo winstgevend zal zijn als aanvankelijk was beoogd en adviseren het aandeel te verkopen. Ze speculeren ook over een verkoopprijs voor de Amerikaanse dochteronderneming GrubHub die ruim onder de aankoopprijs van 7,3 miljard dollar ligt. Het aandeel daalde bijna 12 procent.

De AEX-index in Amsterdam daalde in de eerste handelsminuten 0,6 procent tot 665,58 punten. De MidKap verloor 0,8 procent tot 919,43 punten. In Frankfurt, Londen en Parijs verloren de belangrijkste graadmeters ook terrein.

Consumentenvertrouwen

Beleggers verwerken een onverwacht grote daling van het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten, de grootste economie ter wereld. Ook in Japan en Zuid-Korea zijn huishoudens pessimistischer geworden. Dat voedt zorgen over een recessie of tragere economische groei, terwijl de inflatie erg hoog is.

In de AEX zakte ING 0,7 procent ondanks een adviesverhoging door AlphaValue/Baader. IMCD, een distributeur van chemicaliën, won 0,7 procent nadat zakenbank Jefferies een koopadvies voor het aandeel had uitgebracht. Post- en pakketbezorger PostNL verloor in de MidKap 2,4 procent na een adviesverlaging.

Aandacht voor Hornbach

Op de beurs in Frankfurt is er aandacht voor Hornbach (min 1 procent). De aangepaste winst voor belastingen en rentebetalingen van de bouwmarktketen daalde in het afgelopen kwartaal als gevolg van hogere kosten voor onder andere transport en marketing. De omzet steeg wel.

Halfjaarcijfers H&M

Definitieve halfjaarcijfers van kledingketen H&M werden met een plus van bijna 1 procent ontvangen. De winst viel in de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar hoger uit dan verwacht. Maar de kledingketen waarschuwde dat de verkopen deze maand lager uitvallen, mede door het sluiten van winkels in Rusland, Belarus en Oekraïne.

Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent goedkoper op 111,08 dollar per vat. Brentolie daalde 0,8 procent in waarde tot 117 dollar per vat. De euro was 1,0504 dollar waard, tegenover 1,0586 dollar een dag eerder.

Door: ANP

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.