De oepning van het culturele seizoen in Lelystad wordt dit jaar groter dan ooit

De opening van het culturele seizoen in Lelystad gaat er dit jaar anders uitzien. Het festival LelyStart belooft groter te worden dan het ooit is geweest. Dit meldt Flevopost.

Traditioneel gezien vindt de opening van het seizoen plaats in het tweede weekend van september. In de afgelopen jaren vond het festival plaats in de vier culturele instellingen met het grasveld naast de Agora als festivalterrein.

Dit jaar zal er worden uitgeweken naar het festivalterrein De Meent. LelyStart krijgt ook een andere opzet en duurt nu drie dagen. Jordaan in de Polder verzorgen de horeca gedurende de dagen.

Programma

Het festival gaat vrijdagavond 9 september van start. Het terrein is dan speciaal voor jongeren geopend en er zullen diverse acts zijn. De dag erna is het festivalterrein vanaf tien uur geopend en is het gericht op families. Er zullen stands aanwezig zijn van culturele instellingen en organisaties uit Lelystad. Ook worden er foodtrucks geplaatst. In de avond gaat het terrein weer open voor acts.

Zondag wordt er een programma speciaal voor ouderen georganiseerd. Het terrein is dan weer om tien uur geopend. Ronnie Tober en Ben Cramer treden op. Wilfried de Jong gaat een lezing houden.

Het hele festival is gratis. LelyStart zoekt nog altijd naar vrijwilligers en sponsoren. Daarnaast is er ruimte in het programma, want deze is nog niet helemaal rond.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer