Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Just Eat Takeaway van Thuisbezorgd hoort nu bij grootste verliezers AEX-index

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Just Eat Takeaway van Thuisbezorgd hoort nu bij grootste verliezers AEX-index
Olie- en gasconcern Shell is als een van de weinige bedrijven op de Amsterdamse aandelenbeurs hoger geëindigd. Beleggers bleven voorzichtig op de dag dat de Wereldbank waarschuwde voor tragere economische groei en een lange periode met hoge inflatie.

Shell eindigde 1,3 procent hoger in de AEX en was de grootste winnaar van de hoofdfondsen op het Damrak. Het concern kondigde aan ook de Amerikaanse markt op te gaan als energieleverancier voor huishoudens. Shell doet dit al in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en maakte vorig jaar dezelfde stap bekend in Nederland.

Thuisbezorgd grootste verliezer

Speciaalchemieconcern DSM boekte een winst van 0,7 procent. Het bedrijf koopt het Braziliaanse Prodap, een technisch specialist op het gebied van diervoeding. De grootste verliezers in de AEX waren betalingsverwerker Adyen en maaltijdbezorger Just Eat Takeaway met minnen tot ruim 3 procent. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl won een dag eerder nog bijna 12 procent. Dat was een reactie op een mediabericht over mogelijke interesse in een overname van de Amerikaanse dochter Grubhub.

Overname

De AEX zelf zakte 0,4 procent tot 709,14 punten. De MidKap eindigde een fractie lager op 1024,82 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen sloten tot 0,7 procent lager.

Bij de middelgrote fondsen stond fietsenfabrikant Accell bovenaan met een plus van 4,6 procent. Vorige week werd duidelijk dat er onvoldoende steun was van aandeelhouders van de Batavus- en Sparta-maker voor een overname door investeerders onder leiding van het Amerikaanse KKR. De Poolse aanbieder van pakketkluisjes InPost en luchtvaartcombinatie Air France-KLM sloten de rij met verliezen van 5,1 en 3 procent.

Rente

Beleggers zijn verder vooral in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) later deze week. De ECB, die donderdag eenmalig de rentevergadering houdt in Amsterdam, zal waarschijnlijk de rente nog ongemoeid laten. In juli zal de centrale bank mogelijk wel beginnen met het verhogen van de rente om de hard oplopende inflatie aan te pakken.

De euro was 1,0694 dollar waard, tegen 1,0688 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 119,04 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent meer, op 120,10 dollar per vat.

Door: ANP

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.