Maaltijdservice Eat.Peasy bezorgt plantaardige kant-en-klaar maaltijden
Stift werkte in loondienst bij Coolblue, maar merkte dat haar passie ergens anders lag, namelijk bij eten. Op haar werk was ze altijd met eten bezig: wat gaan mijn collega’s vanavond eten, hoe kan het aanbod in de kantine gezonder? Stift wilde hier iets mee gaan doen.
Plantaardig dieet
Ondertussen was Stift overgestapt op een plantaardig dieet en besteedde ze een halve dag in de week aan een studie over dit onderwerp. Ze bleef op haar werk in gesprek gaan over eten en gezonde keuzes maken. Daar kwam ze erachter dat de meeste jonge mensen wel duurzamer en gezonder willen eten, maar dit erg lastig vinden vanwege tijdgebrek.
Stift besloot hiervoor een oplossing te zoeken. Ze kwam op het idee om voor een aantal collega’s te gaan koken. De maaltijden werden bij Stift thuis gemaakt en de collega’s hoefden deze alleen maar op te warmen. Via Google Forms konden zij zich inschrijven en betalen via een Tikkie. Stift mocht de maaltijden in de koelkast op het werk zetten.
Grotere doelgroep
Al snel werd de groep steeds groter en kwamen er ook klanten bij van buiten het werk. Stift begon na het werken bij Coolblue meteen te koken en bracht de bakjes eten rond in een bakfiets. De vraag werd op een gegeven moment zo groot, dat zij noodgedwongen moest stoppen met haar baan.
Coolblue steunde dit besluit en bleef ook klant. Dit gaf Stift energie om haar idee verder uit te werken. Eerst bezorgde ze drie dagen in de week, maar later werd dit meer. Op een gegeven moment werd dit te veel en moest ze zoeken naar mensen die haar konden helpen.
Na een oproep op LinkedIn reageerden twee oude bekenden van een horeca-uitzendbureau waar Stift ooit had gewerkt. Zij kopen nu alles in, maken de maaltijden en zetten ze klaar voor verzending. Stift regelt alle zaken eromheen, zoals het bedenken van de recepten, het onderhouden van de website en de marketing.
Professionalisering
Eat.Peasy is recent overstapt naar een andere partij die maaltijden kan bezorgen. Stift wil dat haar klanten een maaltijd krijgen die er goed uitziet en duurzaam wordt vervoerd. Het bedrijf dat de bezorging inmiddels voor zich heeft opgenomen, bezorgt de maaltijden gekoeld zonder hier extra verpakkingsmateriaal voor te gebruiken.
Inmiddels worden de maaltijden in heel Nederland bezorgd. De oprichtster wil een nog grotere doelgroep bereiken. Hier gaat zij zich de komende tijd op richten.
Door: Nationale Horecagids / Eline Boer