Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Moederbedrijf Thuisbezorgd hard onderuit op Amsterdamse beurs

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Moederbedrijf Thuisbezorgd hard onderuit op Amsterdamse beurs
Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway ging woensdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd, dat zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering houdt, liet onder meer weten dat operationeel directeur Jörg Gerbig voorlopig vertrekt vanwege mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Beleggers namen verder weinig risico in afwachting van het belangrijke rentebesluit van de Federal Reserve.

Algemeen wordt verwacht dat de Amerikaanse centrale bank de rente met een half procentpunt gaat verhogen om de hoge inflatie in de Verenigde Staten te bestrijden. De Fed verhoogde de rente in maart al met 0,25 procentpunt. Dat was de eerste renteverhoging sinds 2018. De laatste keer dat de rente met 0,5 procentpunt werd opgeschroefd was in 2000. Beleggers zijn vooral benieuwd of de Fed de rente in de toekomst nog agressiever gaat verhogen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,4 procent in de min op 702,74 punten. De MidKap daalde 0,5 procent tot 1031,72 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tot 0,5 procent.

Stijgers en dalers

Naast Just Eat Takeaway, dat bijna 8 procent verloor, stond chemicaliëndistributeur IMCD in de staartgroep van de AEX, met een min van 3 procent. Dat aandeel noteerde ex dividend. Staalconcern ArcelorMittal en chipbedrijf Besi zakten meer dan 2 procent.

Wolters Kluwer was de sterkste stijger met een winst van 2,8 procent. De informatieleverancier zag de omzet stijgen in het eerste kwartaal en handhaafde de verwachtingen voor het hele jaar.

The Weeknd

UMG klom 1,4 procent. Het platenlabel profiteerde in het eerste kwartaal met name van de populariteit van Japanse artiesten als de band King & Prince, zanger Fujii Kaze en zangeres Ado. Ook de zanger The Weeknd behoorde tot de topverkopers van UMG, dat de omzet en winst zag stijgen. Het bedrijf verdiende ook bijna een vijfde meer met abonnementen en het streamen van muziek.

In Brussel steeg Solvay bijna 6 procent. Het Belgische chemieconcern verhoogde zijn verwachtingen na recordresultaten in het eerste kwartaal. Ook Siemens Healthineers schroefde zijn verwachtingen voor dit jaar opnieuw op. De Duitse concurrent van Philips won 0,4 procent in Frankfurt.

Olieprijzen

De olieprijzen gingen omhoog na het voorstel van de Europese Commissie om binnen een half jaar de invoer van ruwe aardolie uit Rusland te verbieden. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,3 procent meer op 105,78 dollar. Brent-olie werd 3,1 procent duurder op 108,24 dollar per vat. De euro was 1,0523 dollar waard, tegen 1,0536 dollar een dag eerder.

Door: ANP

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.