Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Moederbedrijf Thuisbezorgd eindigde donderdag 3,7 procent hoger

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Moederbedrijf Thuisbezorgd eindigde donderdag 3,7 procent hoger
Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, is donderdag bovenaan geëindigd op de aandelenbeurs in Amsterdam. Daarmee herstelde het bedrijf iets van eerdere verliezen. De top van de internetonderneming staat onder toenemende druk van kritische aandeelhouders, omdat de aankoop van het Amerikaanse Grubhub een miskleun lijkt te zijn.

Just Eat Takeaway eindigde donderdag 3,7 procent hoger. Eerder deze week werd bekend dat een activistische aandeelhouder van het bedrijf heeft aangedrongen op het vertrek van de financiële topman van het bedrijf. Deze beleggersfirma, Cat Rock, is na topman Jitse Groen de grootste aandeelhouder in het bedrijf.

De AEX sloot 1,4 procent hoger op 705,93 punten. Winkelvastgoedinvesteerder Unibail Rodamco Westfield was de grootste verliezer met een min van 4,3 procent. De eigenaar van onder andere winkelcentrum Mall of the Netherlands in Leidschendam merkt een duidelijk herstel na de coronacrisis. Wel is de leegstand toegenomen.

Midklap

De MidKap klom een fractie tot 1037,63 punten, onder aanvoering van InPost. De Poolse aanbieder van pakketkluisjes won bijna 11 procent dankzij een koopadvies van Goldman Sachs. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen 1,4 procent.

Unilever klom 2,5 procent. Door zijn prijzen te verhogen wist het bedrijf de omzet afgelopen kwartaal op te krikken en zo de sterk gestegen grondstofkosten door het conflict in Oekraïne enigszins het hoofd te bieden. Het concern denkt wel dat de kosten voor grondstoffen en materialen in de tweede jaarhelft hoger zullen uitvallen en waarschuwde dat dit de winst onder druk zal zetten.

In Kopenhagen won Carlsberg 0,5 procent. De Deense bierbrouwer verkocht afgelopen kwartaal meer bier tegen hogere prijzen. Het Franse olie- en gasconcern TotalEnergies liet weten bijna 3,9 miljard euro af te schrijven op een gasproject in Rusland. Desondanks won het aandeel 3,7 procent.

HelloFresh

Het Duitse maaltijdboxenbedrijf HelloFresh won bijna 5 procent na een recordomzet inhet eerste kwartaal. In Londen stegen de banken Barclays en Standard Chartered respectievelijk 3,5 procent en 13 procent na goed ontvangen kwartaalcijfers.

De euro was 1,0499 dollar waard, tegen 1,0551 dollar een dag eerder. Olie werd duurder na berichten dat Duitsland zich achter een Europese boycot van Russische olie schaart. Een vat Amerikaanse olie kostte 2 procent meer op 103,82 dollar. Brentolie werd 1,3 procent duurder op 106,65 dollar per vat.

Door: ANP

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.