Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl verliest op beurs in Amsterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Just Eat Takeaway hoorde woensdagochtend bij de verliezers op de beurs in Amsterdam. Beleggers reageerden op een bericht van de Franse krant Le Figaro dat het maaltijdbestelbedrijf af wil van zijn vaste bezorgers in het merendeel van de steden waar het nu actief is in Frankrijk. De stemming op de Europese aandelenbeurzen was over de gehele linie vrij somber, nu het er niet naar uitziet dat de oorlog in Oekraïne snel tot een einde komt.

Just Eat Takeaway noteerde kort na de openingsbel ruim 2 procent lager. Het moederbedrijf van onder meer Thuisbezorgd.nl zou in de Franse steden afscheid nemen van ruim een kwart van de bezorgers met een vast contract.

Over de "militaire operatie" in Oekraïne stelde de Russische president Vladimir Poetin dinsdag dat deze wordt voortgezet zolang er geen vredesakkoord is. Poetin zou volgens staatsmedia ook hebben gezegd dat de onderhandelingen op een dood spoor zitten, iets wat door Oekraïne wordt ontkend.

Kwartaalcijfers

De AEX-index op Beursplein 5 zakte in de eerste handelsminuten 0,3 procent tot 714,04 punten. De MidKap verloor 0,2 procent tot 1054,99 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs leverden tot 0,4 procent in.

Later op de dag openen de grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase, Delta Air Lines en investeerder BlackRock de boeken, waarmee het nieuwe kwartaalcijferseizoen op Wall Street van start gaat. Daar wordt door beleggers wereldwijd naar uitgekeken.

Olieprijs 

Aan het Damrak verwerken beleggers ook cijfers van de fabrikant van plastic pallets Cabka, die bijna 2 procent won. Daarnaast heeft navigatiedienstverlener GeoJunxion (min 0,5 procent) een nieuw contract binnengehaald.

Elders in Europa wist Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) vanwege kwartaalcijfers de aandacht op zich gericht. Het Franse luxemerk won bijna 1 procent in Parijs. De verkopen zijn afgelopen periode flink gestegen, ondanks dat LVMH in China last had van de coronalockdowns. In Londen was supermarktconcern Tesco (min 4,8 procent) na het openen van de boeken juist een stevige verliezer.

De olieprijzen staan licht in de min, nadat ze een dag eerder nog sterk opliepen door de opmerkingen van Poetin. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent minder op 100,27 dollar. Brentolie werd ook 0,3 procent goedkoper, op 104,89 dollar per vat. De euro was 1,0818 dollar waard, tegen 1,0854 dollar bij het slot van de handel op dinsdag.

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.