Healthy fridges: automaten, maar dan voor gezonde maaltijden

De snoepautomaten staan wereldwijd bekend om het gemak waarmee de klant frisdrank of snoep kan kopen. Als het aan Freshminds Food ligt, komen er zogeheten healthy fridge op welbezochte plekken zoals ziekenhuizen. Met het concept kunnen klanten te allen tijde gezonde en verse maaltijden kopen. Dit melden AGF en Healthy Fridge.

 

In Nederland is het concept healthy fridge nog onbekend, maar in Azië en de Verenigde Staten is het heel gebruikelijk. Binnen enkele seconden heeft de klant een poke bowl of wrap in handen. Zij zijn ontzettend enthousiast over het concept, want het combineert gezonde voeding met gemak. Eerder werd aangegeven dat de eerste koelkasten op een aantal locaties in Noord-Brabant en Utrecht staan, waaronder het Catharina ziekenhuis.

Logistieke uitdaging

De maaltijden die in de fridge zitten, zijn niet lang houdbaar. Gemiddeld is er per product een houdbaarheid van twee tot vier dagen. Dit vergt veel van het productieproces en op logistiek gebied. De maaltijden die niet verkocht zijn, worden gebracht naar burgers die geen gezond voedsel kunnen kopen.

Door: Redactie Horecagids