beste bbq

Een bbq heeft voor veel mensen een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Dit is zeker het geval voor de mannen onder ons waarbij bbqen toch vaak een oerinstinct naar boven haalt. De grote vraag is in veel gevallen echter welke bbq het meest geschikt voor je is. Aangezien er zeer veel keuzemogelijkheden zijn en de ene bbq de andere niet is, is het goed om je hier vooraf goed in te verdiepen voordat je overgaat tot aankoop. Dit voorkomt een hoop teleurstelling achteraf. In dit blog gaan we daarom dieper in op de verschillende bbq’s in de hoop je een beeld te kunnen geven welke bbq het meest geschikt voor jou is. 

Verschillende soorten bbq’s

In vergelijk met een aantal jaar geleden zijn er tegenwoordig zeer veel keuzemogelijkheden op het gebied van bbq’s. Het is nog helemaal niet zo lang geleden dat je geen andere keuze had dan een bbq op houtskool. Een eenvoudig model waarbij je als bbq chef voor diverse uitdagingen kwam te staan. De eerste uitdaging was het ding aansteken en aan houden. Menigeen heeft in die tijd flink staan wapperen met een oude krant boven de kolen die gewoon niet wilden branden. Had je het uiteindelijk dan toch voor elkaar, dan was het zaak om het vlees er op het juiste moment op te leggen en te zorgen dat het niet acuut aanbrandde. We kunnen ons allemaal het kippetje dat van buiten zwart was en van binnen niet gaar nog wel herinneren……... 
Sinds die tijd is het aanbod, en in veel gevallen ook het gemak, sterk toegenomen en verbeterd. Het barbecueën hoeft niet meer gezien te worden als een primitieve manier van het bereiden van eten maar juist als een manier om dit in alle luxe in de buitenlucht te kunnen doen. Er staan desgewenst hele buitenkeukens voor je ter beschikking. Hieronder vertellen we dan ook meer over de verschillende soorten bbq’s waar je tegenwoordig uit kunt kiezen.  
 

De gasbarbecue

De bbq op kolen behoeft geen verdere introductie dus gaan we meteen verder naar met de populaire gasbarbecue. Dit soort bbq’s zijn zeer praktisch en vrijwel direct klaar voor gebruik. Ze geven weinig tot geen rook af wat deze bbq zeer geschikt maakt voor een kleine tuin of binnenplaats. De smaak van het vlees komt zeer dicht in de buurt van de smaak van de houtskool bbq en zijn de gerechten in de meeste gevallen wél gaar vanbinnen. Hou er wel rekening mee dat je altijd een gasfles op voorraad hebt want dat is altijd op als je het net niet verwacht of kunt gebruiken.  
 

Ga je voor gemak? Dan ga je voor de elektrische bbq

Een elektrische barbecue is een uitstekend alternatief als een houtskool- of een gas bbq géén optie voor je is. Een elektrische bbq koop je voor het gemak en comfort. Daarnaast is het de meest veilige manier van barbecueën. Je werkt immers niet met open vuur of met gas. Dit is de voornaamste reden dat elektrische barbecues vaak worden gebruikt door mensen met een balkon of een dakterras. Deze bbq’s geven geen rook af en zijn direct klaar voor gebruik.     
 

De kamado bbq

De absolute hit van dit moment is de kamado bbq. Dit is een luxe uitvoering van een houtskool barbecue. Kamado barbecues zijn eivormig en in de meeste gevallen gemaakt van keramiek. Dit zorgt voor een constante temperatuur waardoor je er de meest heerlijke gerechten mee kunt maken. Als jij het leuk vindt om culinaire hoogstandjes klaar te maken op de barbecue, is een kamado bbq aanbieding zeker het overwegen waard.