Geen carrièreswitch van school- naar bakmeester voor HHB-winnaar Gwenn

Gwenn is dolblij dat hij de gouden bakschep heeft gewonnen in de finale van Heel Holland Bakt nog een keer. In de jubileumeditie van het populaire bakprogramma van Omroep MAX namen oud-deelnemers het tegen elkaar op. "Ik heb ontzettend veel geleerd sinds mijn eerste deelname dus ik begon vol vertrouwen", vertelt Gwenn aan ANP.

In 2017 deed hij ook al mee met de bakcompetitie voor thuisbakkers. Toen won hij net niet van Hans. Sindsdien heeft hij naar eigen zeggen "enorm veel kilometers" gemaakt. "Ik mocht een beetje meelopen bij banketbakkers en heb thuis ontzettend veel staan bakken." Bovendien vielen de opdrachten, vaak met een Franse tint, goed bij Gwenn in de smaak. De kandidaten moesten onder meer een operataart, macarons en millefeuille maken. "Ik ben zelf Frans en bereid het liefste klassieke patisserie. Mijn hart gaat sneller kloppen van éclairs dan van een botercrèmetaart", vertelt de winnaar.

Concurrentie

In de eindstrijd nam Gwenn het op tegen Jacques en Cas. "Ik had van tevoren ook wel verwacht dat zij grote concurrentie zouden zijn, maar de sfeer was altijd goed en vriendschappelijk." Ook was hij naar eigen zeggen veel minder zenuwachtig dan de eerste keer. "Toen was ik helemaal overdonderd toen ik André van Duin ontmoette. Dat was nu wat minder."

Regenboogcupcakes

Gwenn, die onder meer workshops aanbiedt over Franse patisserie en een blog bijhoudt, heeft nog geen plannen om van bakken ook zijn beroep te maken. "Ik ben meester van groep 5 en 8 op een basisschool. Dat is mijn baan", aldus Gwenn. Voorlopig blijft het dus bij hobbyisme en gezelligheid. "Lekker met mijn dochter regenboogcupcakes bakken in het weekend, daar kijk ik nu al naar uit."

Door: ANP

Lees ook: Heel Holland Bakt nog een keer' gewonnen door Gwenn Danis