Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Veel mensen blijven eten bestellen; Just Eat Takeaway stijgt in AEX-index

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway en techinvesteerder Prosus waren woensdag de grote winnaars in de AEX-index in Amsterdam. Beleggers waren nog altijd positief over de cijferupdate waar Just Eat Takeaway dinsdag mee kwam. Prosus maakte een deel van de verliezen van een dag eerder goed, geholpen door sterke resultaten van het Chinese techbedrijf Tencent.

Just Eat Takeaway won uiteindelijk 5,4 procent en was daarmee de sterkste stijger in de hoofdindex op Beursplein 5. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl dikte dinsdag al 2,5 procent aan dankzij beter dan verwachte resultaten. Ondanks de versoepelingen van de coronamaatregelen in het tweede kwartaal bleven mensen massaal eten bestellen en bleef de omzet van het concern hard groeien.

Unilever verliest

Prosus profiteerde met een winst van 1,9 procent van de sterke resultaten Tencent, waar het een groot belang in heeft. De AEX-index bleef mede dankzij de plussen van Just Eat Takeaway en Prosus nipt in het groen en sloot op 771,48 punten. Unilever stond onderaan de AEX met een verlies van 1,4 procent.

Verder ging de aandacht uit naar ING (min 0,1 procent). De bank neemt na drie jaar afscheid van onlinemakelaar Makelaarsland. ING wilde met de overname zijn woningzoekende klanten meer diensten kunnen aanbieden. Na een evaluatie werd echter besloten dat de makelaar beter zelfstandig verder kan gaan.

De MidKap klom, geholpen door een winst van dik 6 procent van TKH, uiteindelijk met 0,7 procent tot 1102,10 punten. De technologiegroep zette zijn opmars voort na de publicatie van de cijfers op dinsdag, toen het aandeel een koerssprong van 9 procent realiseerde. Verschillende analisten oordeelden positiever over TKH.

Opvallende stijger

Bij de kleinere fondsen was bouwer BAM (plus 4,3 procent) een opvallende stijger. De onderneming komt later deze week met cijfers. Ook branchegenoot Heijmans (min 0,8 procent) opent nog de boeken.

Fastned verloor bij de lokale fondsen meer dan 4 procent, na een voor de uitbater van snellaadstations nadelige uitspraak van de Raad van State. Die besliste dat tankstations langs snelwegen onder voorwaarden ook laadpalen voor elektrische auto's mogen plaatsen. Zij worden daardoor een directe concurrent voor Fastned.

Beurs

De beurs in Frankfurt steeg 0,2 procent. Parijs en Londen daalden tot 0,6 procent. De euro was 1,1699 dollar waard, tegenover 1,1771 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder op 66,83 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent meer op 69,41 dollar per vat.

Door: ANP

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.