Normal_rss_entry-296709

Albert Heijn opent donderdag de eerste onbemande versie van een AH to go in een kantoorpand. Volgens de supermarktketen heeft koffieautomatenbedrijf Pelican Rouge in Dordrecht de primeur. Dit jaar staan minimaal honderd locaties op de planning in Nederland. In België worden er zeker 25 geopend.

Albert Heijn maakte eind vorig jaar al bekend minisupermarktjes te willen openen in kantoorpanden. Daarvoor werkt het bedrijf samen met Selecta, het Zwitserse bedrijf achter de onbemande minisupermarkt Foodie's. Ongeveer twintig daarvan hadden al een soortgelijke bestemming als Foodie's, die worden omgebouwd. De andere locaties zijn nieuw.

Aanvulling op catering

Door de coronapandemie komen werknemers een stuk minder vaak naar kantoor, maar dat ziet Albert Heijn niet als een probleem. "Dit concept past juist goed in de veranderende functie van het kantoor. Het kantoor wordt misschien minder de plek om te werken en meer de plek om elkaar te ontmoeten en samen te werken", zegt een woordvoerster.

Albert Heijn ziet de minisupermarktjes als een aanvulling op catering. Volgens de winkelketen zijn veel bedrijven op zoek naar flexibele oplossingen en maatwerk voor zowel kleine als grote groepen medewerkers.

Door: ANP