Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Herman den Blijker helpt een handje in coronacrisis

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Herman den Blijker draagt op eigen en passende wijze zijn steentje bij in de coronacrisis. Voor zijn nieuwe programma Herman helpt een handje, dat vanaf dinsdag te zien is bij SBS6, reist de kok met een foodtruck door het land om - op gepaste afstand - maaltijden te bereiden voor onder anderen ouderen en mensen met vitale beroepen.

"Hartstikke mooi", vindt Herman, zo vertelt hij aan BuzzE. "Maar het programma draait natuurlijk niet om mij. Het gaat om de mensen die een hart onder de riem verdienen. Dat ik ze even blij kan maken met een goed bord eten is mooi meegenomen."

Een maaltijd ging naar een dame in een bejaardentehuis, die door haar dochter werd verrast vanwege haar 102e verjaardag. De ‘kakelverse’ zeebaars, vette aardappelen en dame blanche vielen goed bij haar in de smaak. "Dat mensie had haar hele bord afgelikt en drukte een kusje op het dikke glas. Ik heb haar beloofd dat ik volgend jaar nog een keer terugkom, als alles voorbij is en dat haar is gegeven."

Hulp

Voor de kok is het zijn debuut bij Talpa. Eigenlijk was Herman al bezig met een programma waarin hij doet wat hij in het verleden vaker heeft gedaan: het te hulp schieten van zinkende horecazaken. "We hadden al twee hele mooie cases gedaan, maar toen kwam alles stil te liggen. Toen dachten we wat nu?"

Het format voor Herman helpt een handje werd geboren nadat de kok het idee had om filmpjes te maken voor social media. "Je ziet veel koks koken uit eigen keukenkast. Met cameramensen had ik een pilot gemaakt en dat is uiteindelijk dit programma geworden."

Onzichtbare vijand

Als horeca-ondernemer, Herman is mede-eigenaar van het vorig jaar geopende restaurant Goud, voelt hij de crisis zelf ook enorm. "We hebben een goed eerste jaar gedraaid, maar toen reden we met 200 kilometer per uur tegen een boom. Je vecht zichtbaar tegen een onzichtbare vijand."

De kok maakt zich logischerwijs zorgen. "Er is veel onzekerheid. Als ondernemer heb je nooit zekerheid, maar op zoiets als dit kun je je niet voorbereiden. We moeten kijken hoe we hier creatief mee moeten omgaan."

Hoe de coronacrisis de horeca gaat veranderen, moet nog blijken. Of Herman straks in het ‘nieuwe normaal’ weer zaken uit de brand gaat helpen en het programma kan oppakken, weet hij niet. "Ik hoop het wel, maar hoe alles er straks gaat uitzien: ik heb geen idee. Het zal allemaal heel anders zijn en ik weet niet of ik het pilletje of zalfje heb om dat op te lossen."

Door: ANP

23 september '24 (15:18)

Horecamedewerkers Kuip door NAC gecompenseerd voor ontstane leed

NAC biedt excuses aan aan iedereen die zich onveilig heeft gevoeld door het wangedrag van supporters van de Bredase club na afloop van de wedstrijd tegen Feyenoord in de Kuip. Daarbij werden zondag vijf horecamedewerkers aangevallen. In een statement zegt NAC persoonlijk contact te zoeken met de slachtoffers om hen "op gepaste wijze te compenseren voor het ontstane leed".

09 augustus '24 ( 9:33)

Na koopadvies Thuisbezorgd-eigenaar bij stijgers op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Just Eat Takeaway behoorde vrijdag tot de stijgers op de Amsterdamse beurs. De kenners van de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley verhoogden het beleggingsadvies voor het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl naar kopen. Het aandeel steeg daarop 4,7 procent. De algehele stemming op de aandelenmarkten was op de laatste dag van de turbulente beursweek voorzichtig positief. De wereldwijde beurzen kwamen deze week flink onder druk te staan na een historische koersval van de Japanse beurs op maandag. De vrees voor een recessie in de Verenigde Staten wakkerde daarbij een wereldwijde verkoopgolf aan.

28 mei '24 (11:35)

Catering test 123

test test

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.