4 november 2019 om 15:21
< 1 min lezen

‘Goedkoper fruit in ruil voor duurder vlees’

Ruim de helft (52 procent) van de Nederlanders neemt genoegen met een hogere prijs van vlees als de opbrengst daarvan wordt gebruikt om groenten en fruit goedkoper te maken. Ook zou dit geld gebruikt moeten worden om onder meer stikstofproblemen en broeikasgassen tegen te gaan, meldt de organisatie TAPP Coalitie (True Animal Protein Price) na onderzoek.

Volgens de organisatie zouden de vleesprijzen aan de kassa langzaam moeten stijgen totdat in 2030 voor een ons kip 20 cent, varken 45 cent en voor rund 57 cent meer betaald wordt. Deze meerprijs hangt volgens TAPP af van “de reële maatschappelijke kosten” van het geproduceerde vlees. De opbrengst zou in 2030 tot 1,3 miljard euro per jaar bedragen.

De coalitie, bestaand uit onder meer Triodos Foundation, Milieudefensie, Dier en Recht en de Vegetariërs Bond, licht zijn plannen maandag toe aan de politiek in Nieuwspoort in Den Haag.

De conclusies van het onderzoek zijn gebaseerd op een enquête van DVJ Insights onder 1000 Nederlanders in opdracht van de TAPP Coalitie. De respondenten gaven antwoord op een online vragenlijst.

Door: ANP

Relevante artikelen

Alles van catering
    • Catering

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Catering

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland