Normal_rss_entry-220428

Supermarktketen Albert Heijn neemt nog eens twee winkels over van Marqt, een winkelketen die zich laat voorstaan op duurzaamheid. Deze zomer werd al bekend dat Albert Heijn twee andere vestigingen van zijn kleinere branchegenoot overneemt.

De al eerder overgenomen filialen, in Amsterdam en Den Haag, openen in december de deuren als Albert Heijn-winkels die volgens een nieuw concept werken. Die bieden meer vers bereide maaltijden aan dan de al bestaande supermarktvestigingen. De andere twee winkels openen volgend jaar.

Eerder werd bekend dat Marqt wordt overgenomen door Udea, het moederbedrijf van de biologische super Ekoplaza. Die deal had wel de nodige voeren in aarde. Twee oprichters van Marqt probeerden via de rechter een stokje te steken voor de overname. Zij kwamen op het laatste moment met een bod op de eigen winkels, maar volgens de rechter waren zij daarmee te laat.

Onder de hoede van Udea zullen enkele winkels van Marqt, dat vooral in Amsterdam actief is, de deuren sluiten. Het is wel de bedoeling dat de formules Marqt en Ekoplaza naast elkaar blijven bestaan.

Door: ANP