Normal_rss_entry-220129

De staking bij cateringbedrijf KLM Catering Services (KCS) donderdag op Schiphol kan leiden tot vertragingen bij de luchtvaartmaatschappij. KLM waarschuwt dat de catering aan boord van Europese vluchten door de staking net als de afgelopen twee weken tot een minimum zal worden beperkt.

Wie naar een Europese bestemming vliegt kan er vanaf woensdagavond 20.00 uur al last van hebben. Vanaf vrijdagochtend worden Europese vluchten vertrekkend van Schiphol weer normaal gecaterd. Aan boord van intercontinentale vluchten zullen tijdens de staking geen duty-freeverkopen plaatsvinden.

Als het aan de vakbond FNV had gelegen was de impact van de actie groter geweest. Maar de rechter zette vorige week nog deels een streep door de stakingsplannen. Daardoor moeten intercontinentale vluchten wel worden voorzien van maaltijden. Zonder mogen ze namelijk niet vertrekken.

Niet alleen bij de cateringtak van KLM wordt er gestaakt. Ook cateringmedewerkers in Utrecht leggen donderdag 24 uur lang werk neer, om te strijden voor een betere cao. Dit kan gevolgen hebben voor de beschikbaarheid van lunches in de kantines van bedrijven.

Door: ANP