15 december 2011 om 14:35
< 1 min lezen

Nieuwe wetten voor etiketten op voeding

DEN HAAG – Sinds 13 december zijn er nieuwe Europese wetten voor etikettering voor voedingsmiddelen van kracht. Dat meldt Nu.nl.

De nieuwe etiketten laten zien hoeveel calorieën, vet, verzadigd vet, koolhydraten, suiker, eiwitten en zout er in 100 gram of 100 milliliter voeding zitten.

Tekst en beeld mogen niet meer misleidend zijn. Consumenten moeten alles van het etiket kunnen aflezen. Ook als er analoogkaas is gebruikt in plaats van echte kaas.

Het land van oorsprong moet voortaan vermeld zijn op verpakkingen met vers of bevroren vlees van varkens, schapen, geiten of gevogelte.

Allergie
Stoffen die allergische reacties kunnen veroorzaken moeten duidelijker op het etiket komen te staan.

Er zijn ook minimale eisen gesteld aan de lettergrootte van het etiket, zodat het voor iedereen duidelijk leesbaar is.

Binnen vijf jaar moet dit gerealiseerd zijn bij alle fabrikanten.

© Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van catering
    • Catering

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Catering

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland