5 oktober 2011 om 13:07
< 1 min lezen

Nieuw Snorboek “Vis en Vega-kookboek voor vleeseters”

UTRECHT – Wat vaker vis en wat vaker vegetarisch eten. Voor je eigen gezondheid, voor je humeur en voor het milieu. Maar soms is het lastig dag na dag te koken zónder vlees en mét inspiratie.

Uitgeverij Snor verzamelde vis- en vegetarische recepten bij vrienden en familie en bundelde deze in een prachtig uitgevoerd boek. 192 recepten, goed voor een jaar lang twee keer per week vis en twee keer per week vegetarisch eten. ‘Vis en Vega’ – vooral ook voor vleeseters.

Minder vlees maakt socialer
Mensen die minder vaak vlees eten, zijn socialer, minder eenzaam en zitten beter in hun vel dan mensen die altijd voor vlees kiezen. Zo blijkt uit een recente vergelijking tussen verschillende studies naar de psychologische effecten van vlees van Radboud Universiteit Nijmegen en Tilburg University. Daarnaast vliegen de onderzoeksresultaten over de kwalijke effecten van de vleesindustrie op milieu en gezondheid je dagelijks om de oren.

Een grote groep vleeseters in Nederland kiest vaker voor een maaltijd zonder vlees. Eén vleesloze dag per week heeft al een positief effect op het milieu, daarvoor hoef je geen fulltime vegetariër te worden.

Het boek ‘Vis & Vega’ is bedoeld voor mensen die vlees af en toe willen laten staan om in plaats daarvan twee x per week vis en twee x in de week een vegetarisch gerecht klaar te maken. Geen boek voor hardcore vegetariërs, maar gewoon vega- en visinspiratie voor Jan en Alleman.

© Nationale Horecagids

Via Nieuwsbank

Relevante artikelen

Alles van catering
    • Catering

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Catering

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland