18 oktober 2011 om 12:27
< 1 min lezen

Meer inzicht in voedselverspilling in de catering

WAGENINGEN – Jaarlijks wordt door de Nederlandse consument gemiddeld 20 procent van gekocht voedselwaar weggegooid. Het is nog niet bekend hoeveel in de contractcateringbranche verspild wordt. Wageningen UR (University & Research centre) is daarom een onderzoek gestart in de contractcateringbranche, zo meldt Food Holland.

Alle leden van VENECA (Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties) die aan contractcatering doen nemen deel aan het onderzoek.

Het onderzoek kent drie fasen. Allereerst wordt de voedselverspilling per productgroep in kaart gebracht. Vervolgens wordt gekeken wat de oorzaken van de voedselverspilling zijn. Daarna worden oplossingen gezocht en geïmplementeerd.

De oplossingen worden met de hele branche gedeeld, zodat alle bedrijven kunnen profiteren van de bevindingen.

Wageningen UR en VENECA zullen binnenkort de resultaten presenteren.

© Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van catering
    • Catering

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Catering

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland