Latex handschoen moet in de ban
AMSTERDAM – Voedselbereiders moeten stoppen met het gebruik van latex handschoenen. In de rubberen handschoenen zitten eiwitten die heftige allergische reacties kunnen veroorzaken bij mensen. Dat meldt Out Of Home.
De belangenorganisatie Latexallergie Nederland en schrijfster Anneke Derksen waarschuwen voor het gebruik van latex handschoenen bij de productie van voedsel. In het boek van Anneke Derksen beschrijft ze de gevolgen van een latexallergie. De allergie kan opgezwollen lippen, astmatische aanvallen en huiduitslag veroorzaken
Duurder
Volgens de initiatiefnemers zouden koks beter kunnen kiezen voor de duurdere nitril- of hypoallergene handschoenen die aardolie als basis hebben. Volgens schattingen kampen circa 300 duizend Nederlanders met een laterallergie. Mensen kunnen deze oplopen als ze langdurig met de stof in aanraking komen.
Verbod
Koninklijke Horeca Nederland liet woensdag in De Telegraaf weten dat het gebruik van handschoenen een eigen keuze is van restaurants. In Nederland bestaat hierover nog geen regelgeving.
© Nationale Horecagids