21 oktober 2011 om 14:01
< 1 min lezen

Latex handschoen moet in de ban

AMSTERDAM – Voedselbereiders moeten stoppen met het gebruik van latex handschoenen. In de rubberen handschoenen zitten eiwitten die heftige allergische reacties kunnen veroorzaken bij mensen. Dat meldt Out Of Home.

De belangenorganisatie Latexallergie Nederland en schrijfster Anneke Derksen waarschuwen voor het gebruik van latex handschoenen bij de productie van voedsel. In het boek van Anneke Derksen beschrijft ze de gevolgen van een latexallergie. De allergie kan opgezwollen lippen, astmatische aanvallen en huiduitslag veroorzaken

Duurder
Volgens de initiatiefnemers zouden koks beter kunnen kiezen voor de duurdere nitril- of hypoallergene handschoenen die aardolie als basis hebben. Volgens schattingen kampen circa 300 duizend Nederlanders met een laterallergie. Mensen kunnen deze oplopen als ze langdurig met de stof in aanraking komen.

Verbod
Koninklijke Horeca Nederland liet woensdag in De Telegraaf weten dat het gebruik van handschoenen een eigen keuze is van restaurants. In Nederland bestaat hierover nog geen regelgeving.

© Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van catering
    • Catering

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Catering

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland